Συγκίνηση και περηφάνια στη μεγαλειώδη διαμαρτυρία για την απελευθέρωση του Φρέντη Μπελέρη

Συγκίνηση και περηφάνια στη μεγαλειώδη διαμαρτυρία για την απελευθέρωση του Φρέντη Μπελέρη

Συγκίνηση, περηφάνια, ρίγος και οργή κυρίευσαν στη μεγαλειώδη διαμαρτυρία για την απελευθέρωση του δημάρχου Χιμάρας, Φρέντη Μπελέρη.

Πλήθος κόσμου, Χιμαριώτες και φίλοι της Χιμάρας, αξιότιμες παρουσίες της ελληνικής πολιτικής σκηνής ένωσαν φρόνημα και ψυχή για να απευθύνουν ηχηρό μήνυμα για την άμεση αποφυλάκιση και ανάληψη καθηκόντων του Φρέντη Μπελέρη.

Τη διαμαρτυρία ενίσχυσαν ιδιαιτέρως ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας και ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ Ευάγγελος Ντούλες, αλλά και ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος.

Ο κ. Σχοινάς υπογράμμισε πως «ευρωπαϊκός τρόπος ζωής σημαίνει Δημοκρατία, Δικαιοσύνη, Ελευθερία του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι» και συμπλήρωσε ότι «αυτή είναι η βάση για όσες χώρες επιθυμούν να γίνουν μέλη της ευρωπαϊκής οικογένειας και η Αλβανία δε μπορεί να αποτελεί εξαίρεση».

Ο κ. Σχοινάς γνωστοποίησε ότι ζήτησε πρόσφατα από τον αρμόδιο για την ευρωπαϊκή διεύρυνση να καταστήσει σαφές στην Αλβανία ότι η υπόθεση του εκλεγμένου Δημάρχου της Χειμάρρας που βρίσκεται προφυλακισμένος, δεν πρέπει να σταθεί ανάχωμα στις ευρωπαϊκές φιλοδοξίες της Αλβανίας και του αλβανικού λαού.

Μάλιστα, κάλεσε τη γειτονική χώρα να μην επιμείνει σε τακτική που δεν είναι προς όφελος αυτής. «Έχει χαθεί πολύς χρόνος, αλλά έστω την ύστατη στιγμή, δεν είναι αργά για να αποκατασταθεί η αδικία που συμβαίνει στο πρόσωπο του Φρέντι Μπελέρη», σημείωσε.

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι έστω την τελευταία ώρα, ο Φρέντι Μπελέρης θα αναλάβει τα καθήκοντά του ως Δήμαρχος, υπογραμμίζοντας πως «καμιά άλλη επιλογή δε μπορεί να γίνει δεκτή από την Ευρωπαϊκή Ένωση». «Είμαι μαζί σας, δίπλα σας και θα τα καταφέρουμε», ανέφερε απευθυνόμενος στον κόσμο που συμμετέχει στη συγκέντρωση.

Ο Φρέντης Μπελέρης έδωσε το δικό του παρόν μέσω ηχητικού μηνύματος μέσα από τις αλβανικές φυλακές:

«Δεν φοβηθήκατε στις 14 Μαΐου και ελπίζω να μην φοβηθείτε ούτε τώρα. Το πνεύμα και η καρδιά των δικαίων δεν είναι φυλακισμένα, η δικαιοσύνη πάντα νικάει. Άλλωτε αργά άλλωτε γρήγορα, αλλά νικά, στις 14 Μαΐου δώσαμε μια μάχη, υπερασπιστήκαμε τα δικαιώματα όλων των Αλβανών και Ελλήνων πολιτών. Η αβάσιμη, προκλητική κατηγορία είναι ανάξια, αλλά κερδίσαμε. Κερδίσαμε όχι μόνο τις εκλογές αλλά και κάτι μεγαλύτερο, την ελπίδα των Δημοκρατικών. Ξέρετε πολύ καλά ότι αυτοί που κρατούν ομήρους δήμους, σπαταλούν τους φόρους σας, ο κλέφτης παραμένει κλέφτης. Βλέπετε να ξεφυτρώνουν από παντού παράνομες κατασκευές μέρα με τη μέρα και γι' αυτό παραμένω υπό κράτηση. Ο πιο κομπλεξικός άντρας στην Αλβανία προσπαθεί να σας κομπλεξάρει. Ναι, είστε στη σωστή πλευρά της δημοκρατίας. Οι πραγματικοί πατριώτες είστε εσείς, η Χιμάρα είστε εσείς. Μην ανησυχείτε για μένα, χαίρομαι που είμαι μαζί σας, μπορεί να φαίνομαι πληγωμένος αλλά όχι, γιατί νιώθω κερδισμένος».

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου