Επιχειρηματικό Φόρουμ Ελλάδας - Αλβανίας στο Αργυρόκαστρο

Επιχειρηματικό Φόρουμ Ελλάδας - Αλβανίας στο Αργυρόκαστρο

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Αργυρόκαστρο το φόρουμ «Δύο χώρες, μία τουριστική διαδρομή», στο πλαίσιο της επιχειρηματικής έκθεσης Αλβανία-Ελλάδα.

Στο φόρουμ συμμετείχαν η Υπουργός Τουρισμού και Περιβάλλοντος, της Αλβανίας καθώς και ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Κώστας Φραγκογιάννης.

Επίσης στην Επιχειρηματική Έκθεση που διοργάνωσε το Εμπορικό Επιμελητήριο Αργυροκάστρου και Ιωαννίνων με την παρουσία των δημάρχων Αργυροκάστρου, Ιωαννίνων, Δρόπολης και πολλών συνεργατών και φίλων.

Κατά τη διάρκεια του φόρουμ, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης στην περιοχή του Αργυροκάστρου και της περιφέρειας Ιωαννίνων, τουριστικές επιχειρήσεις, σύλλογοι και tour operators και από τις δύο πλευρές των συνόρων συζήτησαν την ανάγκη συνεργασίας σε κοινά τουριστικά δρομολόγια.

Σύμφωνα με τους συμμετέχοντες, οι περιοχές Πρεμετής, Τεπελενίου, Αργυροκάστρου και η περιοχή των Ιωαννίνων διαθέτουν ιδιαίτερους φυσικούς πόρους και πολιτιστική κληρονομιά, ο συνδυασμός των οποίων θα έφερνε επιτυχημένα τουριστικά πακέτα, προσέλκυση επισκεπτών και με πολύ θετικό οικονομικό αντίκτυπο.

Οι συμμετέχοντες εξέφρασαν την πεποίθηση ότι η συνεργασία στον τουριστικό τομέα θα πρέπει να ενισχυθεί περαιτέρω τόσο σε ό,τι αφορά τη μετακίνηση τουριστικών ομάδων από τις αντίστοιχες περιοχές και στις δύο πλευρές των συνόρων, όσο και για τη δημιουργία κοινών προσφορών για τουρίστες από όλο τον κόσμο.

Στόχος είναι οι πρωτοβουλίες αυτές να συγκεκριμενοποιηθούν σε ένα μνημόνιο συνεργασίας στον τομέα του τουρισμού.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου