Η αλβανική κυβέρνηση παραβλέπει τις συστάσεις της UNESCO για το Αργυρόκαστρο και προχωρά στην κατασκευή δρόμου «Bypass»

Η αλβανική κυβέρνηση παραβλέπει τις συστάσεις της UNESCO για το Αργυρόκαστρο και προχωρά στην κατασκευή δρόμου «Bypass»

Αν και η πόλη του Αργυροκάστρου εδώ και αρκετά χρόνια τέλει υπό την προστασία της UNESCO, η Αλβανίδα Υπουργός Πολιτισμού, φαίνεται να παραβλέπει ένα τόσο σημαντικό γεγονός, επιτρέποντας την κατασκευή του έργου «Gjirokaster Bypass», που αφορά την κατασκευή παρακαμπτήριας οδού της παλιάς πόλης του Αργυροκάστρου.

Σύμφωνα με αλβανικά μέσα ενημέρωσης, η Υπουργός Πολιτισμού Έλβα Μαργκαρίτι, παραπλανά την κοινή γνώμη αναφέροντας πως η UNESCO δεν έχει ζητήσει να σταματήσει το συγκεκριμένο έργο.

Ωστόσο τα στοιχεία δείχνουν κάτι εντελώς διαφορετικό, ειδικά όσον αφορά το ψήφισμα της UNESCO, που αναφέρει ξεκάθαρα πως η Επιτροπή του συγκεκριμένου παγκόσμιο οργανισμού ζητούσε να σταματήσει το συγκεκριμένο έργο έως ότου σταλεί μια ειδική επιτροπή αξιολόγησης ώστε να διαπιστωθεί από κοντά ένα πληρούνται όλες οι παραμέτρους ώστε να συνεχίσει.

Οι συγκεκριμένες αποφάσεις αποτελούν γεγονότα που δημοσιεύονται στο σχέδιο έκθεσης και ψηφίσματος, στον ιστότοπο της UNESCO και έγιναν γνωστά στα αλβανικά μέσα, από εκπρόσωπό της.

Η πόλη του Αργυροκάστρου αποτελεί ιστορικό κέντρο και για την Εθνική Ελληνική Μειονότητα στην Αλβανία, το οποίο επισκέπτονται χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου