Το υγειονομικό πρωτόκολλο για τις αλβανικές εκλογές στις 25 Απριλίου

Το υγειονομικό πρωτόκολλο για τις αλβανικές εκλογές στις 25 Απριλίου

Η ηλεκτρονική ταυτοποίηση δεν αποτελεί τη μόνη καινοτομία, ακόμη οι συνθήκες κατά τις οποίες θα διεξαχθούν οι εκλογές στη χώρα είναι πρωτόγνωρες.

Ως εκ τούτου, το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας της Αλβανίας ενέκρινε ένα πρωτόκολλο με αντι-covid μέτρα που θα πρέπει να ακολουθουθηθούν κατά τη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας καθώς και κατά την ημέρα των εκλογών για από τους πολίτες - ψηφοφόρους, τους επιτρόπους και τους παρατηρητές, με τους τελευταίους να πρέπει να έχουν συμπληρώσει ένα έντυπο υπεύθυνης δήλωσης για την κατάσταση της υγείας τους και σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων θα πρέπει να παραμείνουν εντός της οικίας του.

Επίσης συνιστάται, σύμφωνα με τις οδηγίες του νέου υγειονομικού πρωτοκόλλου, σε 5199 εκλογικά κέντρα, οι παρερευρισκόμενοι να βρίσκονται στον πρώτο όροφο των εκλογικών κέντρων τα οποία θα πρέπει να έχουν μεγάλη επιφάνεια και καλό αερισμό.

Επιπλέον τα κτήρια που θα χρησιμοποιηθούν ως εκλογικά κέντρα, θα πρέπει να απολυμανθούν μία ημέρα πριν, και κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ψηφοφορίας να απολυμαίνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Οι ψηφοφόροι εφαρμόζοντας αυστηρά τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα θα συμβάλλουν με τον τρόπο τους στην αποτροπή της εξάπλωσης του COVID-19.

Η χρήση της προστατευτικής μάσκας είναι υποχρεωτική.

Απαγορεύονται οι χειραψίες και θα πρέπει να τηρείται η απόσταση του 1,5 μέτρου ενώ ταυτόχρονο να έχουν απολυμανθεί τα χέρια.

Το υγειονομικό πρωτόκολλο θα αφισοκολληθεί, εκτός από την αλβανική γλώσσα και στη γλώσσα της κάθε μειονότητας.

Δεν θα επιτρέπονται περισσότεροι ψηφοφόροι στο εκλογικό τμήμα από τον επιτρεπόμενο. Οι κάλπες καθώς και οι μυστικές αίθουσες ψηφοφορίας θα απέχουν τουλάχιστον 2 μέτρα από το μέρος όπου βρίσκονται τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής. Εκτός των άλλων, το εκλογικό κέντρο θα πρέπει να έχει ξεχωριστές εισόδους και εξόδους για να διευκολύνεται η φυσική απόσταση μεταξύ των ψηφοφόρων.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου