Χιμάρα: Τακτικές μπανανίας από το αλβανικό κράτος

Χιμάρα: Τακτικές μπανανίας από το αλβανικό κράτος

Για ακόμη μια φορά στην Χιμάρα διαδραματίζονται καταστάσεις για γέλια και για κλάματα που δικαιώνουν όσους αποκαλούν το αλβανικό κράτος μπανανία.

Εδώ και καιρό οι κάτοικοι της Χιμάρας διαμαρτύρονται για τις παράνομες εργασίες που λαμβάνουν χώρα στην παραλία Λιβάδι της Χιμάρας. Συγκεκριμένα πρόκειται για ένα έργο με παντελή έλλειψη διαφάνειας καθώς δεν τηρείται τίποτα από όσα προβλέπει η αλβανική νομοθεσία. Πέραν αυτού συντελείται και μια οικολογική καταστροφή στο απείρου κάλους φυσικό τοπίο της περιοχής καθώς τα συνεργεία μπαζονουν μεγάλο μέρος της αμμουδιάς.

Ανάμεσα στις πολλές παρατυπίες, οι υπεύθυνοι ουδέποτε φρόντισαν να αναρτήσουν πινακίδα για το έργο όπου να γνωστοποιεί την ανάδοχο εταιρεία, τον προϋπολογισμό του έργου και το σχέδιο.

Ως απάντηση στις καταγγελίες των κατοίκων, χτες το μεσημέρι και ενω τα έργα έχουν ήδη προχωρήσει αρκετά, τοποθετήθηκε μια πινακίδα για το έργο στο Λιβάδι. Όπως όμως μαρτυρά η φωτογραφία που δημοσιεύουμε, η πινακίδα αναφέρεται σε άλλο έργο που αφορά την παραθαλάσσια ζώνη Παλάσα - Δρυμάδες και ουδεμία σχέση έχει με το Λιβάδι.

Διαβάστε επίσης:

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου