Διαμαρτύρονται οι κάτοικοι της Χιμάρας για τις παράνομες εργασίες στο Λιβάδι - Ξάπλωσαν μπροστά από σκαπτικό

Διαμαρτύρονται οι κάτοικοι της Χιμάρας για τις παράνομες εργασίες στο Λιβάδι - Ξάπλωσαν μπροστά από σκαπτικό

Συνεχίζονται οι παράνομες εργασίες στην παραλία του Λιβαδίου στην Χιμάρα παρά το γεγονός πως δεν έχει εφαρμοστεί καμία διάταξη του νόμου και προπαντώς δεν υπάρχει σχετική άδεια για τα έργα. Εκτός των άλλων, συντελείται μια τεράστια οικολογική καταστροφή καθώς αφαιρούν τεράστιες ποσότητες άμμου και μπαζονουν μεγάλο μέρος της παραλίας.

Το έργο σύμφωνα με τους κατοίκους είναι παράνομο διότι δεν έχει γίνει δημόσια διαβούλευση όπως ορίζεται από το νόμο, δεν έχει αναρτηθεί πινακίδα με τα στοιχεία του έργου (άδεια, χρονοδιάγραμμα, χρηματοδότηση, κόστος του έργου) και δεν έχει γίνει η διαδικασία αποζημίωσης των ιδιοκτησιών που καταπατά το έργο.

Εχθές Σάββατο, 20 κάτοικοι της Χιμάρας συγκεντρώθηκαν στο σημείο και επιχείρησαν να εμποδίσουν τα έργα. Ανάμεσα τους και η μάνα της Χιμάρας, Ερμιόνη Μπρίγκου της οποίας καταπατούν την περιουσία. Ένας Χιμαραίος στην απέλπιδα προσπάθεια του να σταματήσει το σκαπτικό μηχάνημα, ξάπλωσε μπροστά του.

Οικογένειες των οποίων οι περιουσίες θίγονται, καταγγέλλουν πως έχουν απευθυνθεί σε όλους τους φορείς για τις παράνομες εργασίες που γίνονται στο Λιβάδι και όχι μόνο δεν έλαβαν κάποια απάντηση αλλά τα έργα συνεχίζονται κανονικά. Η δημοτική αρχή και η αστυνομία κάνουν τα στραβά μάτια στις καταγγελίες των Χιμαραίων.


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου