Δαπάνες 4,5 εκατ.€ με στημένους διαγωνισμούς μέσα σε τέσσερα χρόνια

83_big.jpg

Ο Δήμος της Kolonja κατέρριψε το ρεκόρ διαγωνισμών που πραγματοποιήθηκαν ελλείψει ανταγωνισμού τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Ο δήμος με επικεφαλής τον Erjon Isaj, κατά τη διάρκεια της θητείας που έλαβε χωρίς αντίπαλο, έχει πραγματοποιήσει συνολικά 141 δημόσιες συμβάσεις και σε 120 από αυτές ο νικητής ανακηρύχθηκε, χωρίς να υπάρχει άλλος ανταγωνιστής στο διαγωνισμό.

Η συνολική τους αξία ανέρχεται στα 519 εκατ. Λεκ, ή 4,5 εκατ. ευρώ.

Τα περισσότερα είναι μικρής αξίας, αλλά υπάρχουν και διαδικασίες άνω των 100 εκατομμυρίων λεκ που κατακυρώθηκαν χωρίς διαγωνισμό.

Εδώ αξίζει να αναφέρουμε την προμήθεια που έκλεισε στις 11 Μαΐου 2020, η οποία είχε ως αντικείμενο την ανακατασκευή του εσωτερικού και εξωτερικού δικτύου ύδρευσης της πόλης Leskovik.

Για το έργο αυτό δαπανήθηκαν 2 εκατ. ευρώ και σε αυτό συμμετείχε μόνο το σωματείο χειριστών «Arkonstudio» και «4 A-M», που ανακηρύχθηκαν αυτόματα νικητές.

Η εν λόγω εταιρεία ζήτησε έως και το 99,3% της αξίας του διαγωνισμού για την εκτέλεση των εργασιών για 12 μήνες.

Ο εν λόγω δήμος είναι άλλη μια περίπτωση που δείχνει ότι η κυβέρνηση και οι δικαστικοί θεσμοί απέτυχαν να αποτρέψουν τέτοιοι διαγωνισμοί παραχώρησης.

Στηρίξτε μας με μια δωρεά

Δωρεά μέσω PayPal
Μοιράσου το
Σχολίασε

Αφήστε μια απάντηση

Το σχόλιο θα ελεγχθεί πριν τη δημοσίευση του.