Η ανάκαμψη στα Δ. Βαλκάνια θα αργήσει σύμφωνα με την επικεφαλή της Παγκόσμιας Τράπεζας για την Αλβανία

fallback-wp

Η ανάκαμψη στα Δυτικά Βαλκάνια δεν θα είναι γρήγορη και χρειάζονται μεταρρυθμίσεις σύμφωνα με τον Abebe Adugna επικεφαλή οικονομολόγο της Παγκόσμιας Τράπεζας για την Αλβανία και Βοσνία Ερζεγοβίνη.

Σύμφωνα με τον κ. Adugna, η οικονομική κρίση που ξέσπασε στην Ευρώπη το 2008, επηρέασε περισσότερο τις χώρες των δυτικών Βαλκανίων όπως η Βοσνία, η Αλβανία, το Μαυροβούνιο, και η Κροατία και παρ’ όλο που η Παγκόσμια Τράπεζα έχει αυξήσει την υποστήριξη της προς τις χώρες αυτές, με χρηματοδότηση αλλά και με συμβουλές προς τους ηγέτες των χωρών για το πώς να αντιμετωπίσουν την εισαγόμενη κρίση, τα αποτελέσματα εξαρτώνται από την ανάκαμψη των Ευρωπαϊκών Οικονομιών και την εφαρμογή των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων στις χώρες των δυτικών Βαλκανίων.

Στις προτάσεις της Παγκόσμιας Τράπεζας προς τις Κυβερνήσεις των χωρών των δυτικών Βαλκανίων, για το πώς να αντιδράσουν στην κρίση, περιλαμβάνονται θέματα όπως η αναδιάρθρωση των δημοσίων δαπανών, την στροφή των επενδύσεων προς την ανάπτυξη, την υγεία και την παιδεία, αλλά και την βελτίωση των συνθηκών εργασίας στον ιδιωτικό τομέα και την άρση των εμποδίων προς τους επενδυτές.

www.balkans.com

Στηρίξτε μας με μια δωρεά

Δωρεά μέσω PayPal
Μοιράσου το
Σχολίασε

Αφήστε μια απάντηση

Το σχόλιο θα ελεγχθεί πριν τη δημοσίευση του.