Η Κροατία υποστηρίζει την ευρωπαϊκή ενσωμάτωση της Αλβανίας

Η Κροατία υποστηρίζει την ευρωπαϊκή ενσωμάτωση της Αλβανίας

Τα Τίρανα επισκέφθηκε χθες ο Κροάτης Υπουργός Δικαιοσύνης Ivan Malenica, στα πλαίσια επίσημης επίσκεψής του στην χώρα, ο οποίος και συναντήθηκε με την πρόεδρο του Κοινοβουλίου της Αλβανίας, Lindita Nikolla.

Η τελευταία εξήρε την στρατηγική συνεργασία μεταξύ Αλβανίας και Κροατίας, που υπογράφηκε το 2018, τον εντατικό πολιτικό διάλογο και τις πολύ καλές και φιλικές σχέσεις με την Κροατία και υπογράμμισε ότι και οι δύο χώρες μοιράζονται το ίδιο όραμα για το μέλλον των Δυτικών Βαλκανίων.

«Η Αλβανία είναι ευγνώμων στην Κροατία για τη συνεχή υποστήριξή της στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση της Αλβανίας και στην έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων», είπε.

Όπως μεταδίδει το ΑΤΑ, ο Κροάτης υπουργός, Malenica σημείωσε τη σημασία της συνεργασίας στον τομέα των μεταρρυθμίσεων, ιδίως της μεταρρύθμισης της δικαιοσύνης και της προετοιμασίας των δικαστών, ακόμη εκτίμησε την ανάγκη να αυξηθεί η οικονομική συνεργασία σε επίπεδο άριστης πολιτικής συνεργασίας και τέλος επιβεβαίωσε την αποφασιστική υποστήριξη της Κροατίας για την ευρωπαϊκή ενσωμάτωση της Αλβανίας.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου