Ο Αλβανός ΠτΔ «επιτίθεται» σκληρά στον Μπάσα

-

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης για το RTCG, την κρατική τηλεόραση του Μαυροβουνίου, ο Πρόεδρος της Αλβανίας, Ιλίρ Μέτα είπε ότι η αλβανική αντιπολίτευση βρίσκεται σε διαδικασία αλλαγής μεγέθους.

Όπως μεταδίδουν τα αλβανικά ΜΜΕ, ο Μέτα αναφέρθηκε στον Μπάσα, λέγοντας ότι «ο αρχηγός του Δημοκρατικού Κόμματος έχει προβεί σε σοβαρές ενέργειες, δεν προβληματίστηκε, αλλά έχει μείνει πεισματάρης στο αξίωμά του», και ακόμη τόνισε ότι πιστεύει πως η Αλβανία χρειάζεται μια πραγματική αντιπολίτευση.

«Η ευθύνη δεν είναι μονόπλευρη, επομένως μόνο η κυβέρνηση, αλλά δυστυχώς η ηγεσία της αντιπολίτευσης έχει μεγάλη ευθύνη τα τελευταία χρόνια, η οποία έχει διαπράξει πρωτοφανείς πράξεις που έχουν πλήξει σοβαρά τη δημοκρατία, το κράτος δικαίου και έχουν σχεδόν ανατρέψει το σύστημα λογοδοσίας.

Φλεγόμενες εντολές, ενέργεια απαράδεκτη. Για περισσότερα από δύο χρόνια η Αλβανία είχε μονοκομματικό κοινοβούλιο. Έχουμε μποϊκοτάζ της μεταρρύθμισης στη δικαιοσύνη, η οποία ήταν μια πολύ σημαντική μεταρρύθμιση. Δεν έχουμε μπει στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά και στην Αφρική δεν βρίσκεις χώρα που να μην έχει σύμβουλο, να μην έχει δήμαρχο της αντιπολίτευσης.

Δυστυχώς έχουμε πρόβλημα και μέσα στο στην αντιπολίτευση, αλλά πιστεύω ότι αυτό το πρόβλημα θα ξεπεραστεί με τον καιρό και είναι απαράδεκτο ο πρόεδρος, ο αρχηγός που έχει κάνει αυτές τις σοβαρές ενέργειες σε 6-7 χρόνια, αντί να αναλογίζεται και να αναλάβει την ευθύνη, έχει κάνει τα πάντα για να μείνει πεισματάρης, για να αποφύγει τη δημοκρατική ψηφοφορία και την επιβολή των κανόνων του κόμματός του.

Αυτό δεν είναι θετικό, αλλά πιστεύω ότι η αντιπολίτευση βρίσκεται σε διαδικασία αλλαγής μεγέθους και πιστεύω ότι η χώρα χρειάζεται πραγματική αντιπολίτευση, είπε ο Μέτα.

Το τελευταίο διάστημα η συμμαχία του Σοσιαλιστικού Κόμματος Ενσωμάτωσης (LSI) πρόεδρος του οποίου είναι η σύζυγος του ΠτΔ Μέτα (και στην ηγεσία του οποίου αναμένεται να επιστρέψει ο ίδιος) με τον πρώην πρωθυπουργό Μπερίσα και τους υποστηρικτές του, για τις ενδιάμεσες τοπικές εκλογές, φαίνεται να έχει στήσει νέα «στρατόπεδα» στην πολιτική σκηνή της Αλβανίας.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου