Βολές Μπερίσα κατά του Ράμα για την ΑΟΖ με την Ελλάδα

Βολές Μπερίσα κατά του Ράμα για την ΑΟΖ με την Ελλάδα

Ο Πρόεδρος Δημοκρατίας της Αλβανίας Ιλίρ Μέτα, κατηγόρησε για πρώτη φορά τον αρχηγό του Δημοκρατικού Κόμματος Λουλζίμ Μπάσα ότι σύμφωνα με τον ίδιο έπαιξε «διπλό παιχνίδι» σχετικά με την συμφωνία των θαλασσίων ζωνών με την Ελλάδα το 2009.

Σε αλβανική τηλεοπτική εκπομπή, ο πρώην πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα ερωτηθείς εάν συμφωνεί με τις κατηγορίες του Μέτα. δήλωσε ότι αυτή η συμφωνία ήταν η καλύτερη δυνατή.

«Ο Μέτα θέτει εδώ το πρωτόκολλο της εξουσιοδότησης του πληρεξούσιου. Ο νόμος περί πληρεξουσίου εξουσιοδοτούσε τον πρωθυπουργό να δίνει πληρεξούσιο σε θέματα που εμπίπτουν στις υποθέσεις της κυβέρνησης. Στην προκειμένη, νομίζω, βιαζόταν, ότι η ενέργεια του πληρεξούσιου έπρεπε να είχε περάσει στον Πρόεδρο.

Αυτή είναι η καλύτερη συμφωνία. Γιατί; Γιατί υπήρχε η άλλη δυνατότητα η Ελλάδα να περάσει στα 12 μίλια και τώρα πέρασε στα 12 μίλια. Με τη συμφωνία με τα 12 μίλια χάνει η Αλβανία. Η Ελλάδα συμφώνησε να διαπραγματευτεί στα 6 μίλια. Αυτός που την χτύπησε (την συμφωνία) ήταν ο Έντι Ράμα γιατί αφού το ακύρωσε το Συνταγματικό Δικαστήριο, συμφωνήσαμε με την ελληνική πλευρά να πάμε στο επόμενο δικαστήριο.

Το. Δικαστήριο ήταν τυπικό γιατί και οι δύο πλευρές το έχουν αποδεχτεί. Εγώ ονομάζω την συμφωνία, την καλύτερη δυνατή. Ο κόλπος των Αγίων Σαράντα, δεν είναι βαθύς κόλπος. Δεν είναι πως λέω ότι είναι ο ιδανικός, αλλά σε σύγκριση με τα 12 μίλια, είναι ο καλύτερος.

Σε αυτά τα 12 μίλια έχεις χάσει τρισεκατομμύρια αερίου και πετρελαίου. Πήρε λεφτά με το τσουβάλι για να σαμποτάρει τη συμφωνία είπε», είπε ο Μπερίσα.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου