Ο Μέτα δεν θα παρουσιαστεί στο Συνταγματικό Δικαστήριο για την αποπομπή του

Ο Μέτα δεν θα παρουσιαστεί στο Συνταγματικό Δικαστήριο για την αποπομπή του

Ο Πρόεδρος Δημοκρατίας της Αλβανίας, Ιλίρ Μέτα, δήλωσε σήμερα ότι δεν θα εμφανιστεί στην ακροαματική διαδικασία του Συνταγματικού Δικαστηρίου, που αφορά την αποπομπή του την 1η Φεβρουαρίου.

«Δεν προσφεύγω σε δικαστήριο που δεν έχει δώσει δίκαιη απάντηση για τις δημοτικές εκλογές και δεν έχει απαντήσει στην Επιτροπή της Βενετίας για αυτό το κρίσιμο θέμα», δήλωσε ο Μέτα σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

Ακόμη πρόσθεσε ότι το πρόβλημα των Αλβανών δεν είναι η αποπομπή του ή όχι, αλλά οι αυτοδιοικητικές εκλογές.

Περαιτέρω, ο Μέτα είπε ότι «είμαι με την αλήθεια, την ελεύθερη ψήφο, τη δεξιά και την αντιπολίτευση που υποστηρίζει το συνταγματικό δικαίωμα. Όποιος θα πάει στην κυβέρνηση ας φύγει, αλλά αυτοί που θα μείνουν στην αντιπολίτευση να μείνουν στη θέση που τους ανήκει και να μην μπουν στη θέση».

Ο δήμαρχος (Τιράνων) έχει δείξει ότι έχει τον έλεγχο της Ειδικής Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς και του Οργανωμένου Εγκλήματος (SPAK), γιατί έδειξε χθες ότι οι έλεγχοι στην Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ήταν «τυχαίοι». Όπως συνέβη με την κατεδάφιση του Εθνικού Θεάτρου τη στιγμή που η υπόθεση βρισκόταν στα δικαστήρια. Είναι ο κατασκευαστής των πύργων στα Τίρανα και ο ίδιος λέει ότι δεν μπορεί να τον σταματήσει πια κανείς», τόνισε ο Αλβανός ΠτΔ.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου