Ο Ράμα εγκρίνει την χρήση νευροπαραλυτικών ουσιών στις διαδηλώσεις

Ο Ράμα εγκρίνει την χρήση νευροπαραλυτικών ουσιών στις διαδηλώσεις

Η αλβανική κυβέρνηση ενέκρινε απόφαση σχετικά με την χρήση νευροπαραλυτικών ουσιών και άλλου ειδικού εξοπλισμού από την Φρουρά της Δημοκρατίας της Αλβανίας στις διαδηλώσεις.

Σύμφωνα με την απόφαση, η Αλβανική Φρουρά θα εξοπλιστεί με νέα (χημικά) όπλα, τα οποία θα χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων για τον έλεγχο και την καταστολή του πλήθους.

Η απόφαση ελήφθη από τον Αλβανό πρωθυπουργό Έντι Ράμα, ο οποίος και συνεχίζει να γίνεται όλο και πιο συγκεντρωτικός, σε μια χώρα που μαστίζεται από την διαφθορά και την μετανάστευση.

Ακολουθεί η απόφαση:

ΑΠΟΦΑΣΗ:

1. Έγκριση των τύπων όπλων, νευροπαραλυτικών ουσιών (χημικές ουσίες για έλεγχο πλήθους), εργαλείων και άλλων συσκευών συγκράτησης, για χρήση βίας από τη Φρουρά της Δημοκρατίας της Αλβανίας, σύμφωνα με το κείμενο του συνημμένου αρ.1. αυτή την απόφαση και αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της.

2. Μέχρι την πλήρη ανανέωση του οπλισμού, οι δομές της Φρουράς της Δημοκρατίας της Αλβανίας χρησιμοποιούν τον τρέχοντα εξοπλισμό.

3. Η απόφαση αρ. 830, της 1.12.2003, του Υπουργικού Συμβουλίου, «Για τον εξοπλισμό των υπαλλήλων της Φρουράς της Δημοκρατίας της Αλβανίας με ειδικά όπλα και τεχνικά μέσα», όπως τροποποιήθηκε, καταργείται.

4. Το Υπουργείο Εσωτερικών και η Φρουρά της Δημοκρατίας της Αλβανίας είναι υπεύθυνα για την εφαρμογή της παρούσας απόφασης.

Η παρούσα απόφαση τίθεται σε ισχύ μετά τη δημοσίευσή της στην «Εφημερίδα του Κράτους».

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου