Εντός της εβδομάδας η έλευση των πρώτων Αφγανών στην Αλβανία

Εντός της εβδομάδας η έλευση των πρώτων Αφγανών στην Αλβανία

Χθες Κυριακή 15 Αυγούστου, η αλβανική κυβέρνηση επιβεβαίωσε την μεταφορά και την εγκατάσταση εκατοντάδων Αφγανών στην αλβανική επικράτεια, καθώς οι τελευταίοι αποχωρούν από την χώρα τους διωκόμενοι από τους Ταλιμπάν.

Σύμφωνα με την Φωνή της Αμερικής, 250 Αφγανοί θα φθάσουν εντός της τρέχουσας εβδομάδας στην Αλβανία μαζί με τις οικογένειές τους, ενώ η τοποθεσία των δομών που θα τους φιλοξενήσουν θα παραμένει μυστική.

Επίσης η πρώην υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Μαντλίν Ολπμπράιτ δήλωσε πως εκτός από την Αλβανία, Αφγανούς θα φιλοξενήσουν και το Κόσοβο, τα Σκόπια και ο Καναδάς.

Το θέμα είναι από εδώ και στο εξής τι μέλει γενέσθαι με το μέλλον το συγκεκριμένων και κατά πόσο υπάρχει περίπτωση να επηρεαστεί με την παρουσία τους ο χώρος της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, ο οποίος εδώ και πολλά χρόνια παραμένει εκτεθειμένος σε διάφορα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στην Αλβανία.

Συγκεκριμένα και κατά το παρελθόν είχε απασχολήσει την κοινή γνώμη της μειονότητας το θέμα της εγκατάστασης προσφύγων σε αναγνωρισμένους από την Αλβανία ελληνικούς – μειονοτικούς δήμους, ενώ μια τέτοια κίνηση αντιβαίνει στις διεθνείς συμβάσης για ιδιαίτερη αντιμετώπιση της μειονοτικής επικράτειας.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου