Ο αναπληρωτής Πρέσβης των ΗΠΑ στην Αλβανία καλεί την δικαιοσύνη να τιμωρήσει τους παραβάτες του νόμου

Ο αναπληρωτής Πρέσβης των ΗΠΑ στην Αλβανία καλεί την δικαιοσύνη να τιμωρήσει τους παραβάτες του νόμου

Ο αναπληρωτής Πρέσβης των ΗΠΑ στα Τίρανα Demian Smith» επιβεβαιώνει τη θέση των ΗΠΑ για την καταπολέμηση της διαφθοράς στη χώρα.

«Το Εθνικό Γραφείο Ερευνών θα δείξει στην Αλβανία ότι κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου και ό,τι ισχύει, ισχύει εξίσου για όλους. Οι μέρες της ατιμωρησίας για τους πλούσιους και τους ισχυρούς έχουν τελειώσει. Αυτό θέλει ο αλβανικός λαός», είπε ο αναπληρωτής Πρέσβης Σμιθ στην ομιλία του στην τελετή αποφοίτησης των ερευνητών του BKH, την Παρασκευή.

Ο Σμιθ είπε ότι οι συνεργάτες θα δείξουν ποιοι είναι οι «κακοί ηθοποιοί», αλλά η τελική τους έρευνα και η τιμωρία ανήκουν στο SPAK:

«Οι συνεργάτες σας σε όλο τον κόσμο μπορούν να ρίξουν φως στους κακούς ηθοποιούς, αλλά θα είναι η SPAK που θα κάνει τη σκληρή δουλειά: έρευνα και δίωξη, εργαζόμενοι χέρι - χέρι για την αντιμετώπιση της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος».

Επίσης χθες αποφοίτησαν 27 υποψήφιοι ως ερευνητές του Εθνικού Γραφείου Ερευνών.

Ο Demian Smith ανέλαβε πρόσφατα τα καθήκοντά του στο διπλωματικό σώμα των ΗΠΑ στην Αλβανία, ενώ γνωρίζει επίσης την αλβανική και την σερβική γλώσσα.

Για ακόμη μία φορά οι ΗΠΑ μεριμνούν για την μεταρρύθμιση στην δικαιοσύνη της Αλβανίας, ωστόσο τα αποτελέσματα αυτών των μεταρρυθμίσεων δεν φαίνεται να έχουν γίνει αντιληπτά από την αλβανική κοινωνία.

Από πλευράς της η Εθνική Ελληνική Μειονότητα αναμένει διαχρονικά την βοήθεια τόσο της Ελλάδος, όσο και των Δυτικών στα ποικίλα προβλήματά της.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου