Η Αυστρία χορηγεί 1 εκατομμύριο εμβόλια στα Δ. Βαλκάνια

Η Αυστρία χορηγεί 1 εκατομμύριο εμβόλια στα Δ. Βαλκάνια

Η Αυστρία θα παραδώσει ένα εκατομμύριο δόσεις εμβολίου κατά του κορονοϊού στα Δυτικά Βαλκάνια από τον ερχόμενο Αύγουστο ως "διμερή συμβολή", όπως ανακοίνωσε ο ομοσπονδιακός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς στη Σύνοδο Κορυφής στη Βιέννη, με συμμετέχοντες τους πρωθυπουργούς των έξι χωρών των Δυτικών Βαλκανίων.

Όπως αναφέρεται από την Ομοσπονδιακή Καγκελαρία, η δωρεά εμβολίου συντονίστηκε με το αυστριακό υπουργείο Υγείας, και στην αρχή, θα είναι κυρίως δόσεις από τον κατασκευαστή εμβολίων AstraZeneca.

Η Αυστρία έχει ήδη συντονίσει τη διανομή 651.000 δόσεων του εμβολίου από την Biontech και την Pfizer, τις οποίες η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει παραγγείλει για τα Δυτικά Βαλκάνια.

Στην Σύνοδο της Βιέννης, στην οποία έχει προσκαλέσει ο Αυστριακός καγκελάριος, συμμετέχουν η πρωθυπουργός της Σερβίας 'Ανα Μπρνάμπιτς και οι πρωθυπουργοί της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ, της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης Ζόραν Τεγκέλτια, του Μαυροβουνίου Ζντράβκο Κριβοκάπιτς, του Κοσσυφοπεδίου 'Αλμπιν Κούρτι και ο Ειδικός Εντεταλμένος της ΕΕ Μίροσλαβ Λάιτσακ, ενώ από την Αλβανία αναμενόταν η υπουργός Υποδομών Μπελίντα Μπελούκου.

Κύριο θέμα της Συνόδου είναι η κοινή καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης στη διαδρομή των Δυτικών Βαλκανίων. Επιπλέον, πρόκειται για την προοπτική ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση για όλες τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων, τον αγώνα κατά της πανδημίας Covid και την οικονομική υποστήριξη μετά την κρίση.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου