Αντίδραση ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ για τα κρούσματα στοχοποίησης της ΕΕΜ από τα αλβανικά κανάλια

Αντίδραση ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ για τα κρούσματα στοχοποίησης της ΕΕΜ από τα αλβανικά κανάλια

Εκφράζουμε τη βαθύτερη ανησυχία μας, για την πύκνωση των περιπτώσεων και την αύξηση της εντάσεως του προσβλητικού και προκλητικού περιεχομένου σε τηλεοπτικές εκπομπές, ηλεκτρονικές ανακοινώσεις και αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης που αναφέρονται στην Εθνική Ελληνική Μειονότητα στην Αλβανία. 

Ειδικότερα, στο τηλεοπτικό κανάλι με εθνική κάλυψη κι εμβέλεια, Top Channel, στη χρονική διάρκεια ολίγων μηνών, υπήρξαν τέσσερις εκπομπές οι οποίες ξεπέρασαν τα εσκαμμένα και τα όρια της ομαλής επικοινωνίας, στο σημείο που θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε ως προσβολή για τα μέλη και τις κοινότητες της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας. Η γραμμή του καναλιού, οι σχέσεις και οι γνωστές διασυνδέσεις αυτού του μιντιακού ομίλου με την Κυβέρνηση, προκαλούν τη δικαιολογημένη ανησυχία, ότι η καμπάνια πρόκλησης εντάσεως στους κόλπους και στις κοινότητες της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, αλλά και της κοινωνίας μας ευρύτερα, δεν είναι μία τυχαία σύμπτωση.

Καταγγέλλοντας δημόσια τις περιπτώσεις αυτές, απευθύνουμε έκκληση να επανεξετάσουν τη στάση τους και να εισέλθουν σε αποδεκτές επιλογές δημόσιας επικοινωνίας, οι οποίες, σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να τηρούν αποστάσεις από φαινόμενα που προσβάλλουν το καθεστώς της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, την ισχύουσα νομοθεσία κατά των διακρίσεων και, ειδικά, την φιλότιμη προσπάθεια για τη συνέχεια της ειρηνικής συνύπαρξης.

Από πλευράς μας, πάντως, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός να απευθυνθούμε στις ανεξάρτητες αρχές που έχουν καθήκον την επιτήρηση των τηλεοπτικών παραγωγών και την παραβίαση της ισότητας των πολιτών με μεθόδους προσβολής και διακρίσεων.

Εκ του Γραφείο Τύπου κι Ενημέρωσης
ΔΕΕΕΜ – ΟΜΟΝΟIA

Το κοινοτικό συμβούλιο Δερβιτσάνης καταγγέλλει αλβ...
Νεκρή 50χρονη βοσκός στην Σμίνετση εξαιτίας αποκόλ...
 
  1. Σχόλια (2)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (2)

This comment was minimized by the moderator on the site

Παραμύθια για τους ΧΕΙΜΑΡΙΩΤΕΣ
από Αλβανούς εθνικιστές και από ελληνοφωνους ανθελληνες

Παραμυθια από το αρθρο

Πρώτο παραμύθι...
'''''Παρόμοια επιλογή έκανε κι ένα τμήμα της ελληνικής μειονότητας της Αλβανίας, στην περιοχή της Χιμάρας, η ένοπλη «εθνικιστική» πολιτοφυλακή, το οποίο συνεργάστηκε με τους Γερμανούς κατά των εκεί παρτιζάνων (Κώστας Δέδες, «Δρυμάδες Χειμάρρας», Αθήνα 1978, σ.119-44).''' :hammer:

Παραπέμπει ο ''''γιγαντας Κωστόπουλος''' :smt005:στον Δεδε.

Για κακη του τύχη το βιβλιο του Δεδε υπάρχει στο Ιντερνετ :c020:
Ιδου
http://filipjovanis.blogspot.com/2013/10/1944.html

Αν κανεις συμπεράνει συνεργασια Χειμαριωτων και Γερμανών εναντίων των Παρτιζάνων ειδοποιηστε και εμένα :smt047

Παρακάτω έχουμε στοιχεία που ξεμπροστιάζουν τους ανθελληνες

http://xeimarra.blogspot.com/2010/12/o.html

''''Έτσι και το 1944, με την επικράτηση των Αλβανών κομμουνιστών, και τους Γερμανούς ακόμα στην πατρίδα, για να αποφύγουμε την αναγκαστική ένταξη και στρατολόγηση από Αλβανούς κομμουνιστές και Γερμανούς καταχτητές, 21 νέοι Χιμαριώτες, μεταξύ των οποίων και εγώ, αποφασίσαμε να φύγουμε από τη Χιμάρα με ιταλικό πλοίο, επιταγμένο από τους Άγγλους, για τη μεταφορά πολεμοφοδίων στους Αλβανούς αντάρτες.
Ήταν 14 Αυγούστου 1944. Την επομένη 15 Αυγούστου, ανήμερα της Παναγίας, φτάσαμε στο Μπρίντιζι και στις 16 το πρωί, στο Μπάρι, σε στρατόπεδο συγκεντρώσεως. Στις 5 Οκτωβρίου 1944, όλοι εμείς οι 21 Χιμαριώτες με χαρά και υπερηφάνεια καταταχτήκαμε εθελοντές στον Ελληνικό Στρατό. Στην ιστορική Ελληνική Ορεινή Ταξιαρχία,''''

Τελικά μαλλον το οτι η πλειοψηφεία των Χειμαριώτων δεν εντάχθηκαν στο ΚΚΑλβανιας
αλλα στη ΕΛΛΗΝΙΚΉ Ταξιαρχία Ριμινι :blm:
τους κανει.... συνεργατες των ΝΑΖΙ

Αλλά ηδη από τον πόλεμο στου 1940 είχαμε το εξης περιστατικό
'''Το 1940, Χιμαρριώτες δραπέτευσαν από τον αλβανικό στρατό και προσχώρησαν ως εθελοντές στον Ελληνικό Στρατό, και πολέμησαν κατά των Ιταλών: :grfl: Νικόλαος Γκιώνης, Αυγερινός Μποντίνης, Ηλίας Κολίλιας, Μανώλης Ράπος, Κώστας Ρόντος, Κώστας Κρέκος (Σύνολον 31 Χιμαριώτες).''''

This comment was minimized by the moderator on the site

Το πιο χειρότερο πράγμα που θέλει αυτό το κανάλι είναι να σπέρνει διχόνοια ανάμεσα στη μειονότητα και το μίσος στο αλβανικό έθνος. Ηλιθιότητες δεν πιστεύω να έχουν ανταπόκριση παρά μόνο σε αυτούς που δίνουν τις εντολές να εκτελέσουν. Ας μείνουν στο φτωχό πνευμα τους που το ψέμα το πιστευουν για αλήθειες.

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη