Καμμένος: «Η πατρίδα μας μεγαλώνει, θα «επεκταθούν» τα χωρικά μας ύδατα, με την αναγνώριση της ΑΟΖ»

Καμμένος: «Η πατρίδα μας μεγαλώνει,  θα «επεκταθούν» τα χωρικά μας ύδατα, με την αναγνώριση της ΑΟΖ»

Ο υπουργός Άμυνας επανέλαβε από τα Ψαρά την πρόθεση της κυβέρνησης να ανακηρύξει την ΑΟΖ. Η ελληνική κυβέρνηση και το υπουργείο Εξωτερικών έχει εντατικοποιήσει το τελευταίο διάστημα τις διαπραγματεύσεις για συμφωνία με την Αλβανία

Την πρόθεση της κυβέρνησης να ανακηρύξει την ΑΟΖ επανέλαβε από τα Ψαρά ο υπουργός εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος χωρίς να διευκρινίζει αν αφορά το Αιγαίο, το Ιόνιο ή τη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης.

«Είμαστε σε μια στιγμή της ιστορίας του έθνους που η πατρίδα μας μεγαλώνει. Πολύ σύντομα θα «επεκταθούν» τα χωρικά μας ύδατα, με την αναγνώριση της ΑΟΖ, την εκμετάλλευση του υποθαλάσσιου πλούτου και η πατρίδα μας θα περάσει σε μια καινούργια εποχή» είπε ο Πάνος Καμμένος κατά τη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων του πολεμικού ναυτικού στα Ψαρά.

Η ελληνική κυβέρνηση και το υπουργείο Εξωτερικών έχει εντατικοποιήσει το τελευταίο διάστημα τις διαπραγματεύσεις για συμφωνία με την Αλβανία για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών. Εχουν πραγματοποιηθεί συνομιλίες με εμπειρογνώμονες και έχουν γίνει αλλεπάλληλες συναντήσεις του Νίκου Κοτζιά και τον Αλβανό ομόλογό του για το θέμα αυτό.

Πληροφορίες μάλιστα λένε ότι επίκειται συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον πρωθυπουργό Εντι Ράμα, χωρίς όμως να έχει επιβεβαιώσει για τον χρόνο το Μέγαρο Μαξίμου.

Η ανακήρυξη της ΑΟΖ είναι δικαίωμα της κάθε χώρας χωρίς να χρειάζεται διαβούλευση με τος γειτονικές χώρες. Η οριοθέτησή όμως χρειάζεται διμερή συμφωνία.

Η Ελλάδα μπορεί να οριοθετήσει ΑΟΖ με την Αλβανία, την Ιταλία, τη Λιβύη, την Κύπρο και την Τουρκία.

Αλεξία Τασούλη / News247.gr

Τρεις υποψήφιοι για την προεδρία της Ομόνοιας
Συλλαλητήριο για την Μακεδονία στα Ιωάννινα
 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.himara.gr/

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη

X

Right Click

No right click