3η Υπουργική Συνάντηση Ελλάδας, Αλβανίας, Βουλγαρίας και ΠΓΔΜ στην Θεσσαλονίκη

3η Υπουργική Συνάντηση Ελλάδας, Αλβανίας, Βουλγαρίας και ΠΓΔΜ στην Θεσσαλονίκη

Την Πέμπτη και Παρασκευή, 3-4 Μαΐου, θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη η Τρίτη Υπουργική Συνάντηση Ελλάδας, Αλβανίας, Βουλγαρίας και πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, με συμμετοχή των Yπουργών Εξωτερικών, Εσωτερικών και Μεταφορών των τεσσάρων χωρών.

Οι συζητήσεις των Υπουργών Εξωτερικών θα εστιάσουν σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος με έμφαση στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και την Ανατολική Μεσόγειο και τις επιπτώσεις τους στην περιοχή των Βαλκανίων, στις ενταξιακές προοπτικές των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, στο Μέλλον της Ευρώπης, καθώς και στην ενίσχυση της συνεργασίας για την υλοποίηση κοινών σχεδιασμών στην περιοχή.

Σε παράλληλες συναντήσεις τους, οι Υπουργοί Μεταφορών θα εξετάσουν τρόπους για την ενίσχυση και αναβάθμιση της διασυνδεσιμότητας μεταξύ των οδικών και σιδηροδρομικών δικτύων των χωρών τους. Αντίστοιχα, οι Υπουργοί Εσωτερικών των τεσσάρων χωρών θα εμβαθύνουν σε θέματα διασυνοριακής συνεργασίας, με έμφαση στην αστυνομική συνεργασία, στο διασυνοριακό έγκλημα και την πυροπροστασία.

Από ελληνικής πλευράς θα μετάσχουν ο Υπουργός Εξωτερικών, Ν. Κοτζιάς, ο οποίος θα προεδρεύσει των εργασιών, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χ. Σπίρτζης και ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ν. Τόσκας.

Με τη λήξη των εργασιών, την Παρασκευή 4 Μαΐου, ο Υπουργός Εξωτερικών, Ν. Κοτζιάς, θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου.

Παρακολουθήστε την εκπομπή «60 λεπτά με τους Έλλην...
Τέλη Μαΐου η συμφωνία με την Αλβανία για τις θαλάσ...
 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.himara.gr/

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη