Πρεσβεία των ΗΠΑ στα Τίρανα προειδοποιεί για τρομοκρατικές επιθέσεις σε εκκλησίες στην Αλβανία το Πάσχα

Πρεσβεία των ΗΠΑ στα Τίρανα προειδοποιεί για τρομοκρατικές επιθέσεις σε εκκλησίες στην Αλβανία το Πάσχα

Συναγερμό προκαλεί η ανακοίνωση που εξέδωσε η Πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών στα Τίρανα, η οποία προειδοποιεί για τρομοκρατικές επιθέσεις σε εκκλησίες και σε άλλους χώρους, τις ημέρες του Πάσχα.

Η ανακοίνωση εκδόθηκε αργά το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης και μονοπωλεί τα πρωτοσέλιδα του Αλβανικού τύπου, ενώ έχει προκαλέσει και την κινητοποίηση των αρχών της γείτονος χώρας, οι οποίες εντείνουν τους ελέγχους σε όλες τις συνοριακές διαβάσεις.

Η ανακοίνωση εκδόθηκε στην αγγλική γλώσσα και απευθύνεται κυρίως σε Αμερικανούς πολίτες, τους οποίους παροτρύνει να αποφύγουν το ταξίδι στην Αλβανία, ενώ αν το πραγματοποιήσουν θα πρέπει να λαμβάνουν συγκεκριμένα μέτρα.

Η Πρεσβεία καλεί τους πολίτες να προσέρχονται με μεγάλη προσοχή στις εκκλησίες για τις γιορτές και τις άλλες εκδηλώσεις. Θεωρεί ως τους πλέον πιθανούς στόχους τις εκκλησίες, τους χώρους λατρείας, τα εμπορικά κέντρα, τους αθλητικούς χώρους και τους χώρους πολιτιστικών εκδηλώσεων.

«Θα πρέπει να διατηρηθεί ένα υψηλό επίπεδο επαγρύπνησης και να ληφθούν μέτρα για την ενίσχυση της προσωπικής ασφάλειας», σημειώνει χαρακτηριστικά και στην συνέχεια παραθέτει οδηγίες για την περίπτωση όπου εκδηλωθεί τρομοκρατική επίθεση.

Μετά την ανακοίνωση της Πρεσβείας, η κρατική αστυνομία έκανε γνωστό ότι λαμβάνει πρόσθετα μέτρα για την ασφάλεια των πολιτών τις ημέρες του Πάσχα ενώ παράλληλα εντείνει τους ελέγχους στο αεροδρόμιο των Τιράνων αλλά και σε όλες τις συνοριακές διαβάσεις.

Epiruspost.gr

Μαφιόζικες ενέργειες στην αλβανική πολιτική σκηνή ...
Σκάνδαλο: Ο Ράμα έχει στην διάθεσή του τα προσωπικ...
 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη