Αλβανία: Επιδότηση 964€ σε 300 πολίτες στα πλαίσια πολιτικού προγράμματος ηλεκτρονικών αγορών

Αλβανία: Επιδότηση 964€ σε 300 πολίτες στα πλαίσια πολιτικού προγράμματος ηλεκτρονικών αγορών

Η αλβανική κυβέρνηση ετοιμάζεται να υλοποιήσει ένα πιλοτικό πρόγραμμα, στόχος του οποίου είναι η στροφή προς ένα πλήρως ψηφιακό σύστημα, όπου όλες οι συναλλαγές θα ελέγχονται και θα πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικών μέσων.

Σύμφωνα με συζήτηση στην εκπομπή Economy 3D, το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί πιλοτικά σε τρεις πόλεις: την Πεσκοπία, τα Τίρανα και την Πρεμετή. Στις πόλεις αυτές, οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιούν αγορές μέσω ειδικών εφαρμογών, σηματοδοτώντας μια σημαντική στροφή προς την ψηφιακή εποχή.

Οι ειδικοί εκφράζουν αισιοδοξία για την επιτυχία του προγράμματος, επισημαίνοντας την υιοθέτηση αντίστοιχων τεχνολογιών από ανεπτυγμένες χώρες. "Κάθε ενέργεια που απλοποιεί την αγοραστική διαδικασία και μειώνει το κόστος είναι ευπρόσδεκτη," δήλωσε ο Rezart Lahi, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου των Ηλεκτρονικών Αγορών. "Ωφελημένοι θα είναι τόσο οι πολίτες, όσο και οι επιχειρήσεις, αλλά και το φορολογικό σύστημα, καθώς η τυπικότητα των συναλλαγών θα αυξηθεί."

Παράλληλα, ανακύπτουν ερωτήματα σχετικά με την ασφάλεια των ηλεκτρονικών αγορών στην Αλβανία. "Πέρα από την ευκολία και τον έλεγχο των εξόδων," σχολίασε ο κ. Lahi, "η ψηφιακή αγορά προσφέρει ασφάλεια, καθώς οι πολίτες δεν χρειάζεται να μεταφέρουν μαζί τους μετρητά."

Στο πλαίσιο του πιλοτικού προγράμματος, η κυβέρνηση θα επιδοτήσει με 10.000 λεκ μηνιαίως (964 ευρώ περίπου) τους λογαριασμούς 100 ατόμων σε κάθε πόλη. Αυτά τα άτομα θα έχουν τη δυνατότητα να ξοδέψουν τα χρήματα αυτά αποκλειστικά μέσω ψηφιακών πλατφορμών, λαμβάνοντας μέρος σε μια πρωτοποριακή δοκιμή που φιλοδοξεί να αλλάξει τον τρόπο που οι Αλβανοί πραγματοποιούν τις καθημερινές τους συναλλαγές.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου