Αλβανία: Η Albcontrol μετατρέπεται σε κρατικό φορέα - Τι κρύβεται πίσω από την αλλαγή;

Αλβανία: Η Albcontrol μετατρέπεται σε κρατικό φορέα - Τι κρύβεται πίσω από την αλλαγή;

Η αλβανική κυβέρνηση έλαβε μια σημαντική απόφαση που αποσκοπεί στη σωτηρία της Albcontrol από τις επιπτώσεις του Ιταλού επιχειρηματία Francesco Becchetti. Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε τη διάλυση της εταιρείας Albcontrol, με την προοπτική να μετατραπεί σε κρατικό φορέα αντί για εταιρεία περιορισμένης ευθύνης.

...

Η δέσμευση κεφαλαίων από τον Becchetti απειλεί το μέλλον της Albcontrol

Η δέσμευση εσόδων από το δικαστήριο των Βρυξελλών για λογαριασμό του επιχειρηματία Francesco Beccheti μπορεί να απειλήσει τη συνέχεια της δημόσιας εταιρείας Albcontrol. Τρεις ανεξάρτητοι ελεγκτές έχου...
Αυτή η ενέργεια προκαλεί δύο σημαντικές αλλαγές. Πρώτον, επιτρέπει στην κυβέρνηση να χρηματοδοτεί την Albcontrol απευθείας από τον προϋπολογισμό, ως κρατική υπηρεσία. Δεύτερον, ανοίγει την πιθανότητα να αποκατασταθούν τα οικονομικά της εταιρείας.

Η μετατροπή σε κρατική υπηρεσία στοχεύει στο να αποτρέψει το μπλοκάρισμα των εσόδων και να απελευθερώσει τα χρήματα που κρατούνται στις Βρυξέλλες από τον Francesco Becchetti. Η κυβέρνηση πιστεύει ότι ως κρατική υπηρεσία, η Albcontrol θα έχει μεγαλύτερη ασυλία.

Τα χρήματα που κρατήθηκαν από τον Becchetti προκάλεσαν σημαντική οικονομική ανασφάλεια στην Albcontrol. Από το 2020, η εταιρεία δεν έχει πρόσβαση στα έσοδα της, προκαλώντας την ανάγκη για έκτακτα δάνεια από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Η κατάσταση οδήγησε την Albcontrol σε τεχνική χρεοκοπία, καθώς τα χρήματα από τα δάνεια δεν ήταν αρκετά για να καλύψουν τις ανάγκες της εταιρείας. Η κυβέρνηση προσφέρει περαιτέρω χρηματοδότηση για να αποτρέψει την κατάρρευση της αγοράς αεροπορικών πτήσεων στη χώρα.

Ωστόσο, η υπερβολική εξάρτηση της Albcontrol από την κυβέρνηση αυξάνει τους κινδύνους για την εταιρεία και δημιουργεί ερωτήματα για την αεροναυτιλία στην περιοχή. Η κρατική παρέμβαση μπορεί να έχει ανεπιθύμητες συνέπειες στη λειτουργία της εταιρείας.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου