Χρηματοδότηση 52,5 εκατ. ευρώ της ΕΤΑΑ για την στήριξη της επιχειρηματικότητας στα Δυτικά Βαλκάνια

Χρηματοδότηση 52,5 εκατ. ευρώ της ΕΤΑΑ για την στήριξη της επιχειρηματικότητας στα Δυτικά Βαλκάνια

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (ΕΤΑΑ) δήλωσε την προηγούμενη Πέμπτη ότι υπέγραψε συμφωνία παροχής χρηματοδοτικής εγγύησης ύψους έως 52,5 εκατ. ευρώ με την Ευρωπαϊκή Ένωση για τη στήριξη των πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων στην περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων και την Τουρκία.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση παρέχει την εν λόγω εγγύηση μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη Plus (EFSD+), το οποίο υποστηρίζει χρηματοδοτικές και επενδυτικές πράξεις σε χώρες εταίρους εκτός Ευρώπης, όπως δήλωσε η ΕΤΑΑ σε δελτίο τύπου.

Η προαναφερόμενη συμφωνία αναμένεται να κινητοποιήσει τουλάχιστον 400 εκατ. ευρώ χρηματοδότησης από την ΕΤΑΑ και τον ιδιωτικό τομέα βοηθώντας τους εταίρους της πρώτης να δανείζουν νεοφυείς επιχειρήσεις, επιχειρήσεις που βρίσκονται σε αγροτικές περιοχές και, αυτές που βρίσκονται σε περιοχές που έχουν πληγεί από σεισμό, όπως στην Τουρκία.

Η Διευθύνουσα σύμβουλος της ΕΤΑΑ για τις Επιχειρηματικές Συμπράξεις, Ines Rocha, δήλωσε ότι η νέα συμφωνία εγγύησης θα ωφελήσει εκείνους που χρειάζονται την βοήθεια περισσότερο και ότι η ΕΤΑΑ μαζί με τον βασικό της εταίρο, την Ευρωπαϊκή Ένωση, θα συνεχίσει να υλοποιεί τον κοινό στόχο της βελτίωσης της ζωής, των επιχειρήσεων και των οικονομιών σε όλον τον κόσμο.

Ο επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Συντονισμού των Χρηματοδοτικών Μέσων για την Γειτονία και τη Διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Mathieu Bousquet, δήλωσε από την πλευρά του ότι η συνεργασία με την ΕΤΑΑ έχει ως στόχο την υποστήριξη των βιώσιμων επενδύσεων στις γειτονικές και τις υπό ένταξη χώρες, διευκολύνοντας μικρές επιχειρήσεις, γυναίκες και νέους επιχειρηματίες που αντιμετωπίζουν γενικά δυσκολίες πρόσβασης σε χρηματοδότηση.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου