Σύλληψη δύο ατόμων για διακίνηση 98,5 κιλών κάνναβης στην Ηγουμενίτσα

Σύλληψη δύο ατόμων για διακίνηση 98,5 κιλών κάνναβης στην Ηγουμενίτσα

Στις 2 Μαρτίου 2024, δύο άνδρες, ένας Έλληνας και ένας αλλοδαπός, συνελήφθησαν στην Ηγουμενίτσα κατηγορούμενοι για μεταφορά και διακίνηση ναρκωτικών.

Κατασχέθηκαν 87,5 κιλά ακατέργαστης κάνναβης και 11 κιλά κατεργασμένης κάνναβης. Η σύλληψη έλαβε χώρα μετά από καταδίωξη που ακολούθησε όταν οι αστυνομικοί σήμαναν στον οδηγό του οχήματος να σταματήσει. Ο οδηγός αγνόησε τα σήματα και ανέπτυξε ταχύτητα.

Οι δράστες εγκατέλειψαν το όχημα και προσπάθησαν να διαφύγουν πεζοί, αλλά συνελήφθησαν άμεσα από τους αστυνομικούς.

Στο όχημα βρέθηκαν 87,5 κιλά ακατέργαστης κάνναβης σε 66 δέματα και 11 κιλά κατεργασμένης κάνναβης («σοκολάτα») σε 10 συσκευασίες. Κατασχέθηκε επίσης το όχημα, το οποίο ανήκει σε τρίτο πρόσωπο, έγκλειστο σε κατάστημα κράτησης.

Διαπιστώθηκε ότι ο οδηγός στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης, ενώ σε βάρος του αλλοδαπού είχε επιβληθεί το διοικητικό μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για μεταφορά και διακίνηση ναρκωτικών, απείθεια και παραβάσεις περί αλλοδαπών και κώδικα οδικής κυκλοφορίας. Ο οδηγός του οχήματος, που συνελήφθη, είναι Έλληνας υπήκοος ενώ ο συνεπιβάτης είναι Αλβανός υπήκοος, στον οποίο έχει απαγορευτεί η είσοδος στην Ελλάδα.

Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου