"Cluster Midas": SPAK και EPPO αποκαλύπτουν κύκλωμα 195 εκατομμυρίων ευρώ

"Cluster Midas": SPAK και EPPO αποκαλύπτουν κύκλωμα 195 εκατομμυρίων ευρώ

Η Ειδική Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς και του Οργανωμένου Εγκλήματος (SPAK), σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία (EPPO), παρακολούθησε τις έρευνες για την κωδικοποιημένη Επιχείρηση "Cluster Midas", για το αδίκημα της "φοροδιαφυγής", που διαπράχθηκε με τη μορφή εγκληματικής ομάδας. Οι δραστηριότητες αυτές αφορούσαν τη δημιουργία πλαστών τιμολογίων με σκοπό την επιστροφή ΦΠΑ, καθώς και την αποφυγή φορολογικών υποχρεώσεων.

Οι ζημίες που προκλήθηκαν από αυτές τις δραστηριότητες εκτιμώνται στα 195 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία κατανέμονται σε 17 χώρες, κυρίως ευρωπαϊκές. Η Ειδική Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς και του Οργανωμένου Εγκλήματος, σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, πραγματοποίησε 5 ελέγχους σε εγκαταστάσεις, από τους οποίους κατασχέθηκαν διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές (τηλέφωνα, φορητοί υπολογιστές, καθώς και USB/HDD), ανακρίθηκαν διαφορετικοί πολίτες, ενώ διασφαλίστηκαν όλα τα υλικά αποδεικτικά στοιχεία που αποδεικνύουν τις πράξεις των υπόπτων στην έρευνα στην Αλβανία.

Η έρευνα αυτή επεκτάθηκε σε 17 χώρες (Αλβανία, Αυστρία, Κροατία, Κύπρος, Τσεχία, Εσθονία, Γερμανία, Ουγγαρία, Ιταλία, Μάλτα, Ολλανδία, Πολωνία, Πορτογαλία, Σλοβακία, Σλοβενία, Σουηδία και Ηνωμένο Βασίλειο), διεξάγοντας περισσότερους από 180 ελέγχους και συλλαμβάνοντας 14 πολίτες. Πάνω από 680 διαφορετικοί ερευνητές ενεπλάκησαν στη διεξαγωγή αυτών των ερευνητικών ενεργειών.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου