Η Βρετανία θα πληρώσει διάσημους Αλβανούς στο TikTok για εκστρατεία κατά της λαθρομετανάστευσης

Η Βρετανία θα πληρώσει διάσημους Αλβανούς στο TikTok για εκστρατεία κατά της λαθρομετανάστευσης

Το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασφάλειας της Βρετανίας προσλαμβάνει αλβανικές διασημότητες για να πείσουν τους συμπατριώτες τους να μην ταξιδεύουν παράνομα στη Βρετανία. Το τμήμα θα πληρώσει τους influencers για να δημοσιεύσουν περιεχόμενο στο TikTok ζητώντας από τους μετανάστες να μην διασχίζουν τη Μάγχη με μικρά σκάφη.

...

Λαθρέμποροι «ψαρεύουν» αλβανούς πελάτες στο Tik Tok με προορισμό την Μ. Βρετανία

Αδίστακτοι λαθρέμποροι χρησιμοποιούν το TikTok για να προωθήσουν Αλβανούς μετανάστες στη Μεγάλη Βρετανία. Τα βίντεο συνοδεύονται από ρυθμική αλβανική ραπ μουσική για να διαφημίσουν προσφορές με μειωμέ...

Οι influencers των μέσων κοινωνικής δικτύωσης σε χώρες με τον υψηλότερο αριθμό μεταναστών που περνούν παράνομα στο Ηνωμένο Βασίλειο θα λάβουν χιλιάδες λίρες για να δημοσιοποιήσουν τους νέους νόμους για τη μετανάστευση, συμπεριλαμβανομένης της απέλασης στη Ρουάντα, ανέφεραν οι Times.

Η μαζική εκστρατεία θα πραγματοποιηθεί στην Αλβανία, το Ιράκ, την Αίγυπτο και το Βιετνάμ, με σχέδια να παρουσιαστούν και στην Τουρκία και την Ινδία.

Στην Αλβανία έχει δημιουργηθεί μια λίστα με ονόματα influencers και περιλαμβάνει έναν ράπερ, δύο κωμικούς, «μπλόγκερ», τηλεοπτικές προσωπικότητες κ.λπ.

Το τμήμα έχει προϋπολογισμό περίπου 30.000 £ για να πληρώσει Αλβανούς influencers, οι οποίοι έχουν επιλεγεί για την ικανότητά τους να απευθύνονται στους νέους. Θα διατεθούν 5.000 λίρες ανά άτομο.

Ο ράπερ γνωστός ως Omg Dioh, ο οποίος έχει πάνω από 100.000 ακόλουθους στο TikTok, επιλέχθηκε ως κατάλληλος υποψήφιος επειδή «χρησιμοποιεί την πλατφόρμα για να επηρεάσει και να εκπαιδεύσει τους νέους να εργαστούν σκληρά και να ακολουθήσουν το πάθος τους».

Ένας άλλος παράγοντας επιρροής είναι ο Roxhi Dibrani, ο κωμικός με 150.000 followers, ο οποίος έχει «μια ισχυρή βόρεια διάλεκτο, που μπορεί να τον βοηθήσει να διαδώσει πιο εύκολα μηνύματα στους νέους που βρίσκονται στις περιοχές που στοχεύουμε».

Ο Fabio Daja, με 109.000 followers, περιγράφεται ως «lifestyle influencer» που «μοιράζεται ενεργά τις σκέψεις του με αισιόδοξο τρόπο».

Η επιτυχία τέτοιων εκστρατειών είναι ασαφής. Έρευνα που από τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης ανέφερε ότι το κυβερνητικό τμήμα πλήρωσε στη Meta τουλάχιστον 35.000 λίρες για εκατοντάδες διαφημίσεις στο Facebook και στο Instagram που προβλήθηκαν σε ανθρώπους στη βόρεια Γαλλία και το Βέλγιο μεταξύ Ιανουαρίου 2021 και Σεπτεμβρίου 2022.

Μερικοί από αυτούς προσέγγισαν λιγότερους από 1.000 ανθρώπους και άλλοι πάνω από ένα εκατομμύριο, αλλά η κυβέρνηση δεν είχε τρόπο να δει ποιον προσέγγιζε με αυτές τις διαφημίσεις, επομένως, σύμφωνα με τον καθηγητή Ben Collier του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου, η κυβέρνηση απλώς έβγαζε διαφημίσεις. σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης και έβλεπε τι προσέλκυε περισσότερο από το κοινό.

...

Αποκαλύπτεται το σχέδιο μεταφοράς Αλβανών μεταναστών στο Η. Βασίλειο με πλαστά έγγραφα αξίας 1500€

Σύμφωνα με την Εισαγγελία, κατά τη διάρκεια των ερευνών εντοπίστηκε μεγάλος αριθμός πολιτών από την Αλβανία που προσπάθησαν να περάσουν στο Ηνωμένο Βασίλειο μέσω διαφόρων αεροδρομίων της Γερμανίας χρη...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου