Αποκαλύπτεται το σχέδιο μεταφοράς Αλβανών μεταναστών στο Η. Βασίλειο με πλαστά έγγραφα αξίας 1500€

Αποκαλύπτεται το σχέδιο μεταφοράς Αλβανών μεταναστών στο Η. Βασίλειο με πλαστά έγγραφα αξίας 1500€

Σύμφωνα με την Εισαγγελία, κατά τη διάρκεια των ερευνών εντοπίστηκε μεγάλος αριθμός πολιτών από την Αλβανία που προσπάθησαν να περάσουν στο Ηνωμένο Βασίλειο μέσω διαφόρων αεροδρομίων της Γερμανίας χρησιμοποιώντας πλαστά έγγραφα.

Πέρυσι, ένα ζευγάρι Αλβανών συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Ανόβερου που προσπαθούσε να πετάξει στο Λονδίνο χρησιμοποιώντας πλαστά ελληνικά έγγραφα. Τα διαβατήρια περιείχαν ένα συνδυασμό διπλών υδατογραφημάτων S και μισοφέγγαρου, που περιείχαν επίσης ένα ευανάγνωστο τσιπ. Οι άνθρωποι που ήθελαν να ταξιδέψουν με αυτό το δίκτυο ήρθαν σε επαφή μέσω του «Tik-Tok», στο προφίλ «passaporaeurope».

Μετά από έρευνες της Εισαγγελίας των Τιράνων, ανακαλύφθηκε ο μηχανισμός όπου διάφοροι πολίτες αποζητούσαν πλαστά έγγραφα, συμπεριλαμβανομένων διαβατηρίων, από τον M. H., ο οποίος έστελνε τις παραγγελίες σε εργαστήριο στο Κοσσυφοπέδιο όπου γίνονταν οι πλαστογραφίες, έναντι 1500 ευρώ

Στη συνέχεια, τα έγγραφα αυτά στέλνονταν πίσω μέσω συνεργατών τους που καμουφλάρισαν αυτή την παράνομη δραστηριότητα μεταφέροντας επιβάτες από το Κόσοβο στην Αλβανία και όχι μόνο.


Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου