Κούρτι στο Παγκόσμιο Φόρουμ του Νταβός: «Το Κόσοβο ένα success story»

Κούρτι στο Παγκόσμιο Φόρουμ του Νταβός: «Το Κόσοβο ένα success story»

Για τις εξελίξεις στο Κοσσυφοπέδιο μίλησε στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός ο πρωθυπουργός Άλμπιν Κούρτι, ενώ στο πάνελ ήταν και ο υπουργός Εξωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον.

Ο Κούρτι σε ανάρτησή του στο Χ γράφει ότι στην εναρκτήρια ομιλία του μίλησε για το Κοσσυφοπέδιο ως ιστορία επιτυχίας, στο πλευρό των Ντέιβιντ Κάμερον, Φετάχ Νάντια, Σονγκβέ Βέρα που όλοι συμμερίζονται τον ενθουσιασμό για την πρόοδο του Κοσσυφοπεδίου.

Κατά τα άλλα, ο πρωθυπουργός Albin Kurti, κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός, είχε ξεχωριστές συναντήσεις με διάφορες προσωπικότητες.

Την Τρίτη συναντήθηκε με τον Βοηθό Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ για την Ευρώπη και την Ευρασία, Τζέιμς Ο' Μπράιαν, με τον οποίο συζήτησαν την τρέχουσα κατάσταση στη χώρα και την περιοχή.

«Οι ΗΠΑ είναι ένας πολύτιμος φίλος και σύμμαχος. Αναμένουμε συνεχή συνεργασία», έγραψε ο Κούρτι.

Στην αρχή των εργασιών στο Νταβός, ο Κούρτι τόνισε ότι προτεραιότητα των διμερών συναντήσεων θα είναι η ασφάλεια του Κοσσυφοπεδίου και η μη παραβίαση των συμφωνιών από τη Σερβία.

...

246 πύραυλοι Javelin θα ενισχύσουν τον στρατό του Κοσσυφοπεδίου - ΗΠΑ: «Μια καλά μελετημένη απόφαση»

 Οι αρχές στο Κοσσυφοπέδιο και αξιωματούχοι των ΗΠΑ επιβεβαίωσαν την περασμένη εβδομάδα ότι το Κοσσυφοπέδιο βρίσκεται στη διαδικασία αγοράς 246 πυραύλων Javelin. Το αίτημα του Κοσσυφοπεδίου ...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου