Απογραφή στην Αλβανία 2023: Πότε αναμένεται να δημοσιευθούν τα αποτελέσματα;

Απογραφή στην Αλβανία 2023: Πότε αναμένεται να δημοσιευθούν τα αποτελέσματα;

Η διευθύντρια του Αλβανικού Ινστιτούτου Στατιστικής (INSTAT), Έλσα Δούλι, σε δήλωση στα ΜΜΕ αυτή την Τρίτη μίλησε για τα στοιχεία της απογραφής πληθυσμού.

Η Δούλι τόνισε ότι τα δεδομένα που σχετίζονται με τη δημογραφία, την εκπαίδευση, την υγεία και την οικονομία επεξεργάζονται για να βοηθήσουν τους πολίτες αργότερα μέσω του προσανατολισμού των δημόσιων πολιτικών.

Η διευθύντρια του INSTAT τόνισε ότι τα στοιχεία της απογραφής αναμένεται να δημοσιευτούν τον Ιούνιο.

«Θα είναι έτοιμα για δημοσίευση τον Ιούνιο. Τα δεδομένα θα δημιουργήσουν πληροφορίες για τα δημογραφικά στοιχεία, την εκπαίδευση, την υγεία, τη δημιουργία συνόλων στατιστικών για τη χρήση τους», είπε η Δούλι.

Η επιτόπια συλλογή δεδομένων για την απογραφή ξεκίνησε στις 18 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώθηκε μετά από τρεις μήνες, ενώ 16,9 εκατ. ευρώ ήταν το κόστος αυτού του έργου. Το ξεκάθαρο πανόραμα του αλβανικού πληθυσμού με λεπτομερή στοιχεία, για τις συνθήκες διαβίωσης, τον αριθμό των κατοίκων στη Δημοκρατία της Αλβανίας θα δημοσιευθεί τον Ιούνιο του 2024.

...

Η απογραφή πληθυσμού του 2023 αναμένεται να υπαγορεύσει μια νέα οργάνωση εξουσιών στην Αλβανία

Ολόκληρος ο κρατικός μηχανισμός στην Αλβανία αποτελείται από περίπου 1.202 ιδρύματα (η πηγή αυτών των πληροφοριών είναι στον κατάλογο των ιδρυμάτων που προέρχονται από τα στοιχεία του Υπουργείου Οικον...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου