Θεσσαλονίκη: Σύλληψη 27χρονου Έλληνα και 28χρονης Αλβανίδας για 66 κιλά μαριχουάνας

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη 27χρονου Έλληνα και 28χρονης Αλβανίδας για 66 κιλά μαριχουάνας

Σε δύο μέλη ενός εγκληματικού δικτύου που επιχείρησαν στην εμπορία μεγάλων ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης και που κρατούσαν πάνω από 66 κιλά ναρκωτικού, επενέβησαν αστυνομικοί του τμήματος Επιχειρησιακής Τακτικής και Δράσης της υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας σήμερα.

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν ένας 27χρονος Έλληνας και μία 28χρονη Αλβανίδα. Η αστυνομική έρευνα αποκάλυψε ότι αυτοί αποτελούσαν σημαντικά στελέχη του δικτύου, επιτελώντας ρόλο στην παραλαβή, μεταφορά, απόκρυψη, αποθήκευση και διακίνηση κάνναβης στην ελληνική επικράτεια, κυρίως στη Θεσσαλονίκη.

Η επιχείρηση διεξήχθη στις 11/1 στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης, όπου συνελήφθησαν τα δύο άτομα. Σε έρευνες σε χώρους όπου η 28χρονη εναποθέτει κάνναβη, καθώς και σε δύο οικίες, κατασχέθηκαν συνολικά 66 κιλά και 646 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, μαζί με τρεις ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας. Στο μεγαλύτερο μέρος των κατασχεθεισών ποσοτήτων χρησιμοποιήθηκαν ειδικά αποσμητικά για την κάλυψη της οσμής των ναρκωτικών, σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση της αστυνομίας.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν τρία κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν για τις παράνομες συναλλαγές τους και ένα ιδιωτικό επιβατηγό αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν για τη μεταφορά των ναρκωτικών. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις δικαστικές αρχές.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου