Έκδοση 52χρονου Αλβανού από τη Γαλλία για διακίνηση ναρκωτικών σε Ελλάδα, Αλβανία και Σκόπια

Έκδοση 52χρονου Αλβανού από τη Γαλλία για διακίνηση ναρκωτικών σε Ελλάδα, Αλβανία και Σκόπια

Ο 52χρονος από το Φίερι, Fraklin Xhelaj, εκδόθηκε από τη Γαλλία στην Αλβανία μετά από απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου GJKKO, για διακίνηση ναρκωτικών καθώς και δομημένη εγκληματική ομάδα.

Προσγειώθηκε σήμερα το πρωί στο Αεροδρόμιο των Τιράνων, όπου τον περίμεναν οι πράκτορες της Ιντερπόλ Τιράνων.

Ανακοίνωση της Αλβανικής Αστυνομίας

Εκδόθηκε από τη Γαλλία στην Αλβανία, Αλβανός υπήκοος κατηγορούμενος για τα αδικήματα «Διακίνηση ναρκωτικών», «Δομημένη εγκληματική ομάδα» και «Διάπραξη αξιόποινων πράξεων από εγκληματική οργάνωση και δομημένη εγκληματική ομάδα».

Ως αποτέλεσμα της συνεργασίας της Interpol Tirana με την Interpol Lyon Γαλλίας, εκδόθηκε από τη Γαλλία ο Αλβανός υπήκοος F. Xh., 52 ετών, κάτοικος Φίερι.

Ο συγκεκριμένος πολίτης, σε συνεργασία με άλλους πολίτες, οργανωμένος με τη μορφή δομημένης εγκληματικής ομάδας, φέρεται να εμπλέκεται στη διακίνηση της ναρκωτικής ουσίας ηρωίνης, μεταφέροντάς την μεταξύ Ελλάδας, Αλβανίας και εν μέρει και στη Βόρεια Μακεδονία.

Από έρευνες με ειδικές μεθόδους, ο εν λόγω πολίτης φέρεται να ενεπλάκη σε τρία διαφορετικά επεισόδια αυτής της εγκληματικής ενέργειας, κατά το 2016, δύο εκ των οποίων παρέμειναν σε εκκρεμότητα.

Από τις έρευνες και τις συντονισμένες ενέργειες μεταξύ των αλβανικών και ελληνικών δικαστικών αρχών κατέστη δυνατή η κατάσχεση περίπου 27 κιλών ηρωίνης.

Ο υπήκοος εμπλεκόμενος σε αυτή την εγκληματική ενέργεια, είχε το ψευδώνυμο «Μπέμπη».

Ο εκδιδόμενος πολίτης παραδόθηκε στη Γενική Διεύθυνση Φυλακών για τα περαιτέρω.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου