Αίγυπτος: Οι πρόσκοποι είπαν τα κάλαντα στον Μακαριότατο Πάπα και Πατριάρχη Αιγύπτου και πάσης Αφρικής Θεόδωρο Β΄

Αίγυπτος: Οι πρόσκοποι είπαν τα κάλαντα στον Μακαριότατο Πάπα και Πατριάρχη Αιγύπτου και πάσης Αφρικής Θεόδωρο Β΄

Το πρωί της Πέμπτης 28 Δεκεμβρίου φτιάχτηκαν δύο ομάδες Προσκόπων που με τα τρίγωνα στα χέρια τους, όργωσαν το Κάιρο, δίνοντας χαρά σε όσους τους συνάντησαν.

Η πρώτη ομάδα ξεκίνησε από το Προσκοπείο, όπου στο λεωφορείο αυτό επέβαιναν οι βαθμοφόροι κ.κ. Γιώργος Αγγελίδης, Γιώργος Αντωνίου η κα Όλγα Καλατζή μαζί με τον Πρόσκοπο Απόστολο Φίλια.

Το δρομολόγιό τους περιελάβανε την Πρεσβεία και το Προξενείο της Ελλάδας, τα Γραφεία της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου, όπου το διοικητικό προσωπικό και οι υπάλληλοι άφησαν για λίγο τις καθημερινές τους ασχολίες και μαζεύτηκαν για να απολαύσουν τα κάλαντα από τους μοναδικούς Προσκόπους που με τα κόκκινα σκουφάκια τους έδωσαν έναν αλλιώτικο τόνο στην ατμόσφαιρα των γραφείων.

Οι Πρόσκοποί χτύπησαν και τα κουδούνια των σπιτιών των Ελλήνων της αιγυπτιακής πρωτεύουσας , οι οποίοι τους καλοδέχτηκαν και τους έδωσαν ευχές, γλυκά, και το πατροπαράδοτο γιορτινό «δώρο» για τις Προσκοπικές τους ανάγκες.

Το δεύτερο λεωφορείο ξεκίνησε από τα Ελληνικά σχολεία της Ηλιούπολης και έβαλε πλώρη για τα μέλη της ελληνικής παροικίας μας στο Μοάταμ, στο Νταγκάμο, στο Ρεχάμπ και πάλι στην Ηλιούπολη. Μέλη της συγκεκριμένης προσκοπικής αποστολής ήταν η βαθμοφόρος και αρχηγός της ομάδας κα Έντζι Χάλεντ, ο Γιούσεφ Σάλεμ και η Μαιρούλα Γιακούμπ.

Σημειώνεται ότι, την Παραμονή των Χριστουγέννων οι Πρόσκοποι του Καΐρου, έφτασαν στον Άγιο Νικόλαο στο Χαμζάουι, για να πουν τα κάλαντα στον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής Θεόδωρο που τους περίμενε με ανυπομονησία και χαρά στην αίθουσα του Θρόνου και μαζί με τις ευχές του, μοιράστηκε μια όμορφη ιστορία που έζησε πρόσφατα στο ιεροποστολικό του ταξίδι στην Αφρική.

Σήμερα, Κυριακή Παραμονή Πρωτοχρονιάς, αναμένεται η ομάδα των Προσκόπων του Καΐρου να πουν τα κάλαντα στην Ελληνική Στέγη Ηλιουπόλεως.

Πηγή: Ελληνική Κοινότητα Καΐρου

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου