21 χρόνια φυλάκισης ζητά η εισαγγελία της Ρώμης για Αλβανό διακινητή

21 χρόνια φυλάκισης ζητά η εισαγγελία της Ρώμης για Αλβανό διακινητή

Η εισαγγελία της Ρώμης ζήτησε ποινή φυλάκισης 21 ετών για τον Αλβανό διακινητή ναρκωτικών Elvis Demce, κατηγορούμενος για την απόπειρα δολοφονίας του Alessio Marzani, 45 ετών, που τραυματίστηκε τον Οκτώβριο του 2020.

Οι εισαγγελείς Mario Palazzi και Francesco Cascini ζήτησαν επίσης ποινή φυλάκισης 21 ετών για τον Daniele Gallarello και 18 χρόνια για τον Alessandro Corvesi, πρώην επαγγελματία ποδοσφαιριστή.

Εν τω μεταξύ, 14 χρόνια φυλάκισης, δόθηκαν για τον Matteo Costacurta, της Noble Origin, γνωστό και από τα μέλη της συμμορίας που ονομάζονταν "πρίγκιπας".


"Είναι μια ομάδα με προφίλ πολύ υψηλής ποινικής ικανότητας και κοινωνικού κινδύνου", δήλωσε ο εισαγγελέας Palazzi στην αίθουσα του δικαστηρίου, η οποία αφιέρωσε μέρος του κατηγορητηρίου του στoν Kostakurta, περιγράφοντάς τον ως «ενοχλητικό χαρακτήρα».

Η αποκρυπτογράφηση ορισμένων συνομιλιών που κωδικοποιήθηκαν με το σύστημα «Sky-Ecc» ήταν απαραίτητη για τις έρευνες της Antimafia που ανακάλυψαν την εγκληματική δραστηριότητα του ομίλου.

Ο Elvis Demce συνελήφθη τον Ιανουάριο του 2022, αφού ανακαλύφθηκε συνομιλούσε με μέλη εγκληματικής ομάδας για να εκτελέσει αξιωματικούς, δικαστές και εισαγγελείς που ερευνούν για να καταστρέψουν την ομάδα του.

Ο πιο διάσημος Αλβανός διακινητής στην Ιταλία, που αυτοανακηρύχτηκε «Βαρόνος των Ναρκωτικών», επιδίωκε να πάρει όλες τις εξουσίες του υπόκοσμου.

Ο Demçe ήταν πολύ κοντά στον Fabrizio Psicitelli, γνωστό ως Diabolik, ο οποίος σκοτώθηκε πριν το 2022.

Έκανε επιχειρήσεις εισάγοντας ναρκωτικά για λογαριασμό των εγκληματικών ομάδων της Acilia, με απεσταλμένους που συνδέονται με Ολλανδούς και Κολομβιανούς διακινητές ναρκωτικών και τον πρώην ποδοσφαιριστή που συνελήφθη πριν από λίγο καιρό με 27 κιλά κοκαΐνης πάνω του.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου