300 επιχειρήσεις υπέστησαν ζημιές από την πυρκαγιά σε εμπορικό κέντρο στη Λούσνια

300 επιχειρήσεις υπέστησαν ζημιές από την πυρκαγιά σε εμπορικό κέντρο στη Λούσνια

300 επιχειρήσεις του εμπορικού κέντρου στη Lushnja υπέστησαν ζημιές από τη φωτιά την προηγούμενη μέρα. Οι 100 από τις 300 επιχειρήσεις έχουν καεί ολοσχερώς καθώς βρίσκονται στον τρίτο και τέταρτο όροφο όπου ξέσπασε η φωτιά, ενώ μερικές ζημιές έχουν υποστεί οι επιχειρήσεις του πρώτου ορόφου.

Οι ζημιές υπολογίζονται σε πολλά εκατομμύρια ευρώ, ενώ κάηκαν ολοσχερώς ο 3ος και ο 4ος όροφος. Ακόμη και σήμερα, οι πυροσβέστες συνεχίζουν να ρίχνουν νερό για να δροσίσουν τη δομή του 12ώροφου κτιρίου, το οποίο είναι ακόμα ζεστό.

Η αστυνομία έχει δημιουργήσει περίμετρο ασφαλείας και δεν επιτρέπεται η είσοδος των κατοίκων στα διαμερίσματα. Δείχνουν τη φρίκη που βιώθηκε κατά τη διάρκεια 12 ωρών πυρκαγιάς.

Ο Arben Zaci, ο πυροσβέστης, που λιποθύμησε κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διάσωσης, αφηγείται πώς μπήκε στον 9ο όροφο για να σώσει μια γυναίκα με τα παιδιά της και ότι παρόλο που δεν ήταν εν ώρα εργασίας και δεν είχε τα κατάλληλα εργαλεία, μπήκε για να σώσει ανθρώπους.

Τα αίτια της πυρκαγιάς δεν έχουν ακόμη αποκαλυφθεί, αλλά σύμφωνα με τον αρχηγό της πυροσβεστικής, Xezmi Metushi, η πρώτη πυρκαγιά πιστεύεται ότι ήταν στον 4ο όροφο σε κατάστημα υποδημάτων. Λέει ότι δεν είχαν την ικανότητα να επέμβουν, αλλά η άφιξη πυροσβεστών από τις συνοικίες βοήθησε να σταθεροποιηθεί η κατάσταση. 10 πολίτες τραυματίστηκαν σοβαρά και 3 πυροσβέστες. Οι τραυματίες πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο σήμερα.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου