Αλβανική Βουλή: «Το σύστημα είναι ασφαλές και δεν επηρεάστηκε από την επίθεση των Ιρανών χάκερ»

Αλβανική Βουλή: «Το σύστημα είναι ασφαλές και δεν επηρεάστηκε από την επίθεση των Ιρανών χάκερ»

Χθες η ιστοσελίδα της Βουλής της Αλβανίας έπεσε θύμα κυβερνοεπίθεσης. Μέσω επίσημης απάντησης, τονίζει ότι δεν υπάρχει απώλεια στοιχείων από την επίθεση.

«Κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας εντοπίστηκε κυβερνοεπίθεση σε βάρος του θεσμού της Βουλής της Αλβανίας. Σύμφωνα με ειδικούς, αυτή η επίθεση έχει σκοπό να παρέμβει στην υποδομή και να προσπαθήσει να διαγράψει δεδομένα. Σας ενημερώνουμε ότι τα δεδομένα στο σύστημα δεν έχουν επηρεαστεί και οι ειδικοί έχουν δεσμευτεί πλήρως, από τη στιγμή που εντόπισαν αυτήν την παρέμβαση εκτός ιδρύματος.

Εμπειρογνώμονες πληροφορικής εργάζονται για να ανακαλύψουν ποιες συνέπειες έχει αυτή η επίθεση στο σύστημα του κοινοβουλίου της Αλβανίας. Για τα παραπάνω, η επαναφορά των υπηρεσιών απαιτεί χρόνο καθώς ελέγχονται όλες οι λεπτομέρειες και συνεχίζονται οι εργασίες για την επαναφορά της ιστοσελίδας της Βουλής της Αλβανίας στην κανονικότητα», αναφέρεται στην ανακοίνωση της αλβανικής βουλής.
...

"Homeland Justice": Η ιστοσελίδα της Αλβανικής Βουλής στα χέρια των Ιρανών χάκερ - Δεύτερη επίθεση μέσα στη μέρα

Μετά τη «One Albania» χακαρίστηκε και η επίσημη ιστοσελίδα του κοινοβουλίου της Αλβανίας. Την ευθύνη ανέλαβε και πάλι η ομάδα «Homeland Justice». Μέσω ανάρτησης στο «Telegram», η ομάδα των χάκερ αναφέ...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου