Η Σερβία θα επιτρέπει την ελεύθερη κυκλοφορία όλων των οχημάτων από το Κοσσυφοπέδιο

Η Σερβία θα επιτρέπει την ελεύθερη κυκλοφορία όλων των οχημάτων από το Κοσσυφοπέδιο

Η κυβέρνηση της Σερβίας έλαβε απόφαση να επιτρέψει την ελεύθερη κυκλοφορία όλων των οχημάτων από το Κοσσυφοπέδιο προς το έδαφος της Σερβίας.

Για κάτι τέτοιο, η Σερβία έχει συμφωνήσει από το 2011, που επετεύχθη μεταξύ των εκπροσώπων του Κοσσυφοπεδίου και της Σερβίας στον διάλογο με τη μεσολάβηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ανακοινώνοντας την είδηση, ο Διευθυντής του Γραφείου για το Κοσσυφοπέδιο στην κυβέρνηση της Σερβίας, Πέταρ Πέτκοβιτς, τόνισε ότι αυτή η απόφαση δεν μπορεί να εκληφθεί ως αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου, αλλά ότι διευκολύνει τη ζωή περισσότερων Σέρβων πολιτών.

Ο Πέτκοβιτς υπογράμμισε ότι ανακοίνωση ότι η Σερβία δεν αναγνωρίζει το Κοσσυφοπέδιο θα γίνει σε όλα τα συνοριακά και διοικητικά σημεία.

Ανακοίνωσε επίσης ότι η απόφαση θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου, αλλά δεν διευκρίνισε εάν οι πινακίδες των αυτοκινήτων δεν θα καλύπτονται πλέον με αυτοκόλλητα όταν περνούν τα σύνορα - όπως συμβαίνει σήμερα.

Το θέμα των πινακίδων προκάλεσε κρίσεις στο βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου πέρυσι, οι οποίες οδήγησαν σε διαμαρτυρίες, αποχώρηση Σέρβων από ιδρύματα και στήσιμο οδοφραγμάτων, με αποκορύφωμα αργότερα το περιστατικό στη Μπανίσκα.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου