Στα 233 εκατ. ευρώ τα εμβάσματα των Αλβανών μεταναστών την περίοδο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου

Στα 233 εκατ. ευρώ τα εμβάσματα των Αλβανών μεταναστών την περίοδο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου

Τα εμβάσματα των Αλβανών μεταναστών την περίοδο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου έφτασαν την αξία των 233 εκατ. ευρώ, που είναι το υψηλότερο ποσό που αποστέλλεται σε 3μηνη περίοδο, από το 2008 όταν ξεκίνησαν οι πρώτες αναφορές της Τράπεζας της Αλβανίας.

...

Eurostat: Eμβάσματα άνω του 1,2 δισ. ευρώ εισήλθαν πέρυσι στην Αλβανία - Το υψηλότερο επίπεδο της τελευταίας δεκαετίας

Τα στοιχεία της Eurostat δείχνουν ότι η αξία των εμβασμάτων που εισήλθαν στην Αλβανία πέρυσι έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο της τελευταίας δεκαετίας.  Σύμφωνα με τη Eurostat, τα εμβάσματα ανήλθαν σ...

Μέσα στο πρώτο 9μηνο του 2023, οι μετανάστες έχουν στείλει στην Αλβανία 677 εκατ. ευρώ, 58 εκατ. ευρώ περισσότερα από την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Η αξία των εμβασμάτων μπορεί να είναι μεγαλύτερη, καθώς υπάρχουν μετανάστες που επιλέγουν να φέρουν χρήματα στα μέλη της οικογένειάς τους σε μετρητά και όχι μέσω επίσημων διαύλων.

Τέτοια τάση αναφέρει και η Eurostat, η οποία κάνει λόγο για το υψηλότερο επίπεδο ετήσιων αποστολών την τελευταία δεκαετία.

Η τοπική οικονομία εξαρτάται από αυτές τις επιχορηγήσεις, οι οποίες καλύπτουν το κόστος διαβίωσης περισσότερων από 40.000 οικογενειών και χιλιάδων συνταξιούχων.

Η Γερμανία και η Αγγλία είναι χώρες από τις οποίες μεταφέρεται το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων, σε αντίθεση με πριν από μερικά χρόνια, όταν κυριαρχούσαν η Ελλάδα και η Ιταλία.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου