Σύλληψη Αλβανού στην Ουγγαρία που μαζί με τον γιο του διοικούσαν εγκληματικό δίκτυο από την Αλβανία και το Κόσοβο

Σύλληψη Αλβανού στην Ουγγαρία που μαζί με τον γιο του διοικούσαν εγκληματικό δίκτυο από την Αλβανία και το Κόσοβο

Η ουγγρική αστυνομία συνέλαβε έναν 60χρονο Αλβανό, καθώς αυτός και ο γιος του θεωρούνται ύποπτοι για τη διεύθυνση εγκληματικής ομάδας που μετέφερε ναρκωτικά στην Ουγγαρία.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι ύποπτοι μετέφεραν ναρκωτικά από το Κόσοβο και την Αλβανία στην Ουγγαρία, τα παρέδιδαν σε Ούγγρους εμπόρους που τα διένειμαν σε όλη τη χώρα και στη συνέχεια ένας Ούγγρος τα πήγαινε στο αφεντικό ναρκωτικών που ζούσε στη Σερβία. Η κάνναβη μεταφέρθηκε ως επί το πλείστον λαθραία στην Ουγγαρία και ένα φορτίο περιείχε 10 κιλά ναρκωτικών, σύμφωνα με την αστυνομία.

Ο αρχηγός αυτής της συμμορίας είχε ήδη καταδικαστεί στην Ουγγαρία σε επτά χρόνια φυλάκιση για άλλα εγκλήματα και είχε απελαθεί από τη χώρα αυτή για οκτώ χρόνια. Μετά την καταδίκη του το περασμένο καλοκαίρι, εξαφανίστηκε, οι ουγγρικές αρχές τον αναζητούσαν και εναντίον του εκδόθηκε διεθνές ένταλμα.

Η ουγγρική αστυνομία δηλώνει ότι η σερβική αστυνομία τον αναζητούσε επίσης επειδή είναι ύποπτος ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε ηρωίνη, κοκαΐνη και κάνναβη στην Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω της Σερβίας. Κατά τη συνεργασία με τη σερβική αστυνομία, οι Ούγγροι έμαθαν ότι πιθανότατα ο Ν. Α. βρίσκεται στην Ουγγαρία.

Λόγω της υποψίας ότι κατέχει όπλα, η Αντιτρομοκρατική της Ουγγρικής Αστυνομίας ενεπλάκη και τον συνέλαβε στις 10 Νοεμβρίου στη Βουδαπέστη.

Η ουγγρική αστυνομία ερεύνησε τοποθεσίες που συνδέονται με τον ύποπτο και κατέσχεσε περιουσιακά στοιχεία που θεωρούνται ύποπτα ότι σχετίζονται με την υπόθεση.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου