Για κατάχρηση, νεποτισμό και χειραγώγηση διώκεται ο Πρόεδρος της Αλβανικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας

Για κατάχρηση, νεποτισμό και χειραγώγηση διώκεται ο Πρόεδρος της Αλβανικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας

Νέες λεπτομέρειες μαθεύτηκαν για την απόφαση της Εισαγγελίας των Τιράνων να αποπέμψει τον Nikol Deda, ο οποίος κατείχε τη θέση του επικεφαλής της Αλβανικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι κατηγορείται για πολυάριθμες οικονομικές καταχρήσεις. Σε βάρος του υποβλήθηκε καταγγελία από τον πολίτη Α.Γκ. τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους για οικονομικές καταχρήσεις και χειραγώγηση λήψης αποφάσεων στο Εθνικό Συμβούλιο του ιδρύματος από το 2016.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι «Επιπλέον, η απασχόληση των αρραβωνιαστικών των γιων του στην Αλβανική Οδοντιατρική Ομοσπονδίας, ή τέκνων μελών του Εθνικού Συμβουλίου είναι απλώς δείκτες εξατομίκευσης της «Αλβανικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας» από τον πολίτη Ν.Ντ. , δημιουργώντας κλίμα ιδιωτικής κατοχής του δημόσιου αυτού φορέα».

Πλήρης ανακοίνωση του Πρωτοδικείου Τιράνων:

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Τιράνων ζήτησε «Αναστολή άσκησης καθήκοντος στον πολίτη Ν.Ντ., πρόεδρο της Αλβανικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας, καθώς φέρεται να έχει διαπράξει κατάχρηση καθήκοντος.

Ο Πολίτης Α.Γκ. κατήγγειλε στις 18.01.2023, τον πολίτη Ν.Ντ, για οικονομικές καταχρήσεις και χειρισμούς με απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου που χρονολογείται από το 2016.

Ο καταγγέλλων ανέφερε ότι παρόλο που με απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου στις 07.02.2020 αποφασίστηκε η εξασφάλιση της αγωγής για τις αποφάσεις υπ' αριθμ. 16 και 18, ημερομηνίας 07.11.2019, ο πολίτης Νικόλα Ντέντα, με την ιδιότητα του Προέδρου της Αλβανικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας, συνέχισε παράνομα τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου και της Συνέλευσης, όπου έλαβε αμφίβολες αποφάσεις οικονομικής φύσεως, καθώς και απασχολούσε μέλη της οικογένειας μελών του Εθνικού Συμβουλίου και την ίδια του την οικογένεια.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στις 21.09.2020 αποφασίστηκε η αγορά κτιρίου, σύμφωνα με την Αλβανική Οδοντιατρική Ομοσπονδία , εμβαδού 350 τμ, αξίας 700.000 ευρώ. Εφόσον υπάρχει απόφαση ασφάλισης αγωγής για το 2020, το Εθνικό Συμβούλιο δεν θα πρέπει να λαμβάνει τέτοιες αποφάσεις με τόσο υψηλό οικονομικό αντίκτυπο.

Επίσης, το Εθνικό Συμβούλιο ενέκρινε τη λήψη δανείου από τράπεζα ύψους 250.000 ευρώ.

Από τις έρευνες προέκυψε ότι με τις πράξεις/αδράσεις του ο πολίτης έχει δημιουργήσει «κλίμα ιδιωτικής ιδιοκτησίας» συγκεντρώνοντας στα χέρια του τις λειτουργίες των περιφερειακών συμβουλίων, είτε ως προς τη διαχείριση του προϋπολογισμού της οδοντιατρικής ομοσπονδίας σε επίπεδο περιφέρειας, είτε ως προς τον εξοπλισμό των οδοντιάτρων με άδειες ατομικής πρακτικής. Εξάλλου, η απασχόληση των αρραβωνιαστικών των γιων του στην ομοσπονδία, ή των παιδιών μελών του Εθνικού Συμβουλίου είναι απλώς ενδείξεις εξατομίκευσης της «Αλβανικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας» από τον πολίτη δημιουργώντας κλίμα ιδιωτικής ιδιοκτησίας αυτού του δημοσίου φορέα. Παρά το γεγονός ότι συνελήφθη ως κατηγορούμενος και βρίσκεται σε δίκη που κατηγορείται για το άρθρο 320 του Ποινικού Κώδικα, σε άλλη ποινική διαδικασία, έχει ενεργήσει κατά κατάχρηση εξουσίας για περαιτέρω συγκέντρωση εξουσιών στα χέρια του».

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου