Ο Βούτσιτς ανακοίνωσε έκτακτες βουλευτικές εκλογές στις 17 Δεκεμβρίου

Ο Βούτσιτς ανακοίνωσε έκτακτες βουλευτικές εκλογές στις 17 Δεκεμβρίου

Ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, και ο πρόεδρος του κοινοβουλίου της Σερβίας, Βλαντιμίρ Όρλιτς, ανακοίνωσαν την Τετάρτη την προκήρυξη έκτακτων βουλευτικών και τοπικών εκλογών σε πόλεις και δήμους, συμπεριλαμβανομένης της σερβικής πρωτεύουσας, Βελιγραδίου. Οι εκλογές θα διεξαχθούν στις 17 Δεκεμβρίου 2023.

Ο Σέρβος πρόεδρος, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, ανακοίνωσε τις έκτακτες βουλευτικές εκλογές στις 17 Δεκεμβρίου και τόνισε ότι οι προθεσμίες για τις εκλογικές ενέργειες έχουν ξεκινήσει μετά την έναρξη ισχύος της απόφασης.

«Σύμφωνα με την πρόταση της κυβέρνησης από τις 30 Οκτωβρίου, εγκρίνω το διάταγμα για τη διάλυση της Λαϊκής Συνέλευσης που εξελέγη στις 3 Απριλίου 2022. Διατάσσω την απόφαση να προκηρυχθούν βουλευτικές εκλογές στις 17 Δεκεμβρίου 2023», είπε ο Βούτσιτς.

Ευχήθηκε στους Σέρβους πολίτες επιτυχείς εκλογές και σε όλους τους συμμετέχοντες καλό αποτέλεσμα στην παρουσίαση ιδεών και στόχων.

Ο Βούτσιτς εκτίμησε ότι ο κόσμος ζει σε δύσκολες στιγμές λόγω παγκόσμιων συγκρούσεων.

«Ζούμε σε εποχές που πρέπει να είμαστε ενωμένοι στον αγώνα για την προστασία των ζωτικών κρατικών συμφερόντων της Σερβίας, σε μια εποχή που θα αντιμετωπίσουμε πολλές πιέσεις λόγω του Κοσσυφοπεδίου και άλλων περιφερειακών και παγκόσμιων ζητημάτων», είπε ο Βούτσιτς.

Προηγουμένως, ο πρόεδρος της Σερβικής Βουλής, Βλαντιμίρ Ορλίκ, ανακοίνωσε τις τοπικές εκλογές για τις 17 Δεκεμβρίου, οι οποίες θα διεξαχθούν σε 65 πόλεις και δήμους της Σερβίας.

Οι επείγουσες έκτακτες βουλευτικές εκλογές και η διεξαγωγή τους μέχρι το τέλος του έτους ήταν ένα από τα αιτήματα των κομμάτων της σερβικής αντιπολίτευσης, που διοργανώνουν τις διαδηλώσεις «Η Σερβία ενάντια στη βία».

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου