Εξέγερση στις φυλακές των Σκοπίων: τραυματίες δέκα αστυνομικοί και αρκετοί κρατούμενοι

Εξέγερση στις φυλακές των Σκοπίων: τραυματίες δέκα αστυνομικοί και αρκετοί κρατούμενοι

Τουλάχιστον δέκα αστυνομικοί και αρκετοί κρατούμενοι τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια σωματικής συμπλοκής στη φυλακή Ιντριζόβα, στα Σκόπια, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών των Σκοπίων στις 28 Οκτωβρίου.

Οι κρατούμενοι, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του υπουργείου Εσωτερικών, Τόνι Αγγελόφσκι, αντιστάθηκαν κατά την προσπάθεια της αστυνομίας να ελέγξει τα κελιά τους, μετά από πληροφορία ότι μετέφεραν απαγορευμένα αντικείμενα.

Κατά την έφοδο, που πραγματοποιήθηκε με εντολή του Κακουργιοδικείου Σκοπίων, οι αστυνομικοί βρήκαν στα κελιά των κρατουμένων 63 κινητά τηλέφωνα, 82 μαχαίρια, τέσσερα καρφιά, 71 φορτιστές τηλεφώνου και ναρκωτικές ουσίες.

Ωστόσο, πολλές φωτογραφίες από τα κελιά των φυλακών Idrizova, όπου φαίνονται πολλοί κρατούμενοι με σοβαρές σωματικές βλάβες, έχουν κυκλοφορήσει στα κοινωνικά δίκτυα.

Σύμφωνα με τα μέλη της οικογένειάς τους, «οι ειδικές μονάδες επενέβησαν βάναυσα, χτυπώντας άγρια δεκάδες κρατούμενους».

Οι ειδικές μονάδες και μέλη του στρατού βοηθούν επίσης την αστυνομία των φυλακών.

Τους τελευταίους μήνες, η φυλακή Idrizova αντιμετώπισε αρκετά σκάνδαλα, μεταξύ άλλων, το άνοιγμα μιας υπόγειας σήραγγας από κρατούμενους που σχεδίαζαν να δραπετεύσουν.

Υπάρχουν περίπου 1.206 κρατούμενοι που εκτίουν ποινές στη φυλακή Idrizova, συμπεριλαμβανομένων εκείνων με ισόβια κάθειρξη.

Πολλά τοπικά και διεθνή ιδρύματα έχουν αναφέρει σε ορισμένες περιπτώσεις υπερπληθυσμό στις φυλακές στα Σκόπια, απάνθρωπη μεταχείριση κρατουμένων, σκληρές συνθήκες και διαφθορά.

Για την αποσυμφόρηση των φυλακών υπάρχει σχέδιο νόμου για αμνηστία στην κοινοβουλευτική διαδικασία που προβλέπει την αποφυλάκιση των καταδικασθέντων σε φυλάκιση έως έξι μηνών και μείωση της ποινής κατά 30% για κάποιες άλλες κατηγορίες κρατουμένων.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου