Διαρροές αποβλήτων υδρογονανθράκων θέτουν σε κίνδυνο τους κατοίκους στο Φίερι

Διαρροές αποβλήτων υδρογονανθράκων θέτουν σε κίνδυνο τους κατοίκους στο Φίερι

Οι διαρροές υδρογονανθράκων σε οικολογικούς λάκκους που βρίσκονται κοντά στην πετρελαιοφόρα περιοχή της Zharrez στο Φίερι, συνεχίζουν να θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές των κατοίκων.

Σύμφωνα με τους περιβαλλοντολόγους οι τελευταίες διαρροές εντοπίστηκαν μόλις πριν από δύο ημέρες.

«Αυτός ο λάκκος είχε από παλιά προβλήματα. Πέρυσι εντοπίσαμε εδώ, τη διαρροή 320 τόνων απορριμμάτων πετρελαίου όταν καθαρίστηκαν οι αποθήκες κοντά στο σταθμό. Χθες το βράδυ με ειδοποίησαν ότι υπάρχουν νέες διαρροές, όπως βλέπετε. Με την αύξηση των βροχοπτώσεων τη χειμερινή περίοδο, το νερό μεταναστεύει υπόγεια και θέτει σε κίνδυνο τα πηγάδια νερού που χρησιμοποιούν οι κάτοικοι. Βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση για πάνω από 20 χρόνια».

Οι διαρροές θέτουν σε κίνδυνο όχι μόνο τη μόλυνση των γεωργικών εκτάσεων, αλλά και των υπόγειων υδάτων που σχετίζονται με τα πηγάδια που χρησιμοποιούν οι κάτοικοι.

Στην περιοχή υπάρχουν 4 οικολογικοί λάκκοι εκ των οποίων ο ένας δεν έχει περιβαλλοντική άδεια και ο άλλος κινδυνεύει να ξεχειλίσει, ενώ μεγαλύτερη ανησυχία παραμένει το γεγονός ότι συνεχίζουν να υπάρχουν άλλες διαρροές παρά τις καταγγελίες.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου