Κατασχέθηκε κοκαΐνη αξίας 10 εκατ. δολαρίων στο Περού - Διαφεύγει ο «Baba» που προμήθευε την αλβανική μαφία

Κατασχέθηκε κοκαΐνη αξίας 10 εκατ. δολαρίων στο Περού - Διαφεύγει ο «Baba» που προμήθευε την αλβανική μαφία

Σε ευρεία επιχείρηση της Διεύθυνσης Καταπολέμησης Ναρκωτικών της Εθνικής Αστυνομίας στο Περού εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση γνωστή με το παρατσούκλι «Roll Royce». Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, η επιχείρηση με το όνομα «Πρωτόκολλο 2023» πραγματοποιήθηκε σε τρία ταυτόχρονα σημεία, όπου κατασχέθηκαν 114 συσκευασίες κοκαΐνης αξίας άνω των 10,4 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο επικεφαλής της οργάνωσης έχει ταυτοποιηθεί ως ο Nicola Berishaj, γνωστός και ως «Baba». Είναι Μαυροβούνιος υπήκοος, αλλά είναι ύποπτος ότι ενεργούσε ως απεσταλμένος Αλβανών διακινητών ναρκωτικών. Σύμφωνα με τις αρχές, η αλβανική μαφία είναι μια από τις πιο ισχυρές στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι ο Segundo Fernando Sangama Flores, γνωστός αλλιώς ως «Chuy», ο οποίος ήταν υπεύθυνος για την αποθήκευση συσκευασιών κοκαΐνης. Μήνες παρακολούθησης και υποκλοπών επέτρεψαν στην αστυνομία να εντοπίσει ένα σπίτι στη Μόντε Ρόζα όπου βρέθηκαν συσκευασίες κοκαΐνης κρυμμένες σε ένα μικρό βαν. Την ίδια ώρα, στην περιοχή El Sol de La Molina συνελήφθη ο Juan Reina Sánchez, γνωστός και ως Caballo, με χιλιάδες ευρώ και δολάρια την κατοχή του. Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο Reina Sánchez ήταν υπεύθυνος για τον συντονισμό της περιοχής παραγωγής ναρκωτικών.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης κατασχέθηκαν 1.290 ευρώ, 3.587 δολάρια, καθώς και κοσμήματα και δεκάδες προπληρωμένες κάρτες που επικοινωνούσε η οργάνωση χωρίς να εντοπιστούν. Η έρευνα αποκάλυψε επίσης ότι ο Nicola Berishaj παρουσιάστηκε ως εκπρόσωπος μιας ευαγγελικής εκκλησίας για να μην κινήσει υποψίες. Ωστόσο, μια μέρα πριν την παρέμβαση εθεάθη να μπαίνει σε γνωστό καφέ της περιοχής.

Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε η οργάνωση. Δυστυχώς, λίγες ώρες πριν την επέμβαση, ο Nicola Berishaj κατάφερε να φύγει από τη χώρα και δεν έχει γίνει γνωστό πού βρίσκεται. Σύμφωνα με τις έρευνες, ο «Μπάμπα» είχε ήδη πραγματοποιήσει τουλάχιστον μία αποστολή ναρκωτικών στην Ευρώπη μαζί με τους συνεργάτες του στο Περού.

Οι αρχές συνεχίζουν τις έρευνες για τον Μπερίσα και ένα βασικό πρόσωπο της οργάνωσης, γνωστό ως «Γιατρός», ο οποίος προσδιορίστηκε ως ο κύριος συντονιστής για τη συσκευασία των κοντέινερ. Αυτό το άτομο έχει ταυτοποιηθεί ως Santiago Jiménez Velásquez, ένας έμπιστος άνθρωπος που ονομάζεται "Babbes".

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου