180 εκατ. ευρώ είναι οι ζημιές που προκάλεσαν οι κρατικοί θεσμοί στην Αλβανία μόνο τους πρώτους 8 μήνες του 2023

180 εκατ. ευρώ είναι οι ζημιές που προκάλεσαν οι κρατικοί θεσμοί στην Αλβανία μόνο τους πρώτους 8 μήνες του 2023

Στην ανάλυση του Υψηλού Κρατικού Ελέγχου (KLSH) για την περίοδο Ιανουαρίου-Αυγούστου, προκύπτει ότι σχεδόν 4,8 δισ. λεκ αποτελούν οικονομική ζημιά, ενώ 14,7 δισ. είναι η κακή διαχείριση των δημοσίων κονδυλίων.

«Το γεγονός ότι οι διαδικασίες προμηθειών συνεχίζουν να παρουσιάζουν προβλήματα, αλλά και ο νεποτισμός και οι πελατειακές προσλήψεις συνεχίζονται, αναμφίβολα θα έχουμε οικονομική ζημιά που μπορεί να είναι και μεγύλύτερη», λέει ο ειδικός Zef Preçi.

Σύμφωνα με τον KLSH, το μεγαλύτερο μέρος της οικονομικής ζημιάς που διαπιστώθηκε μέχρι τον Αύγουστο έγινε σε δαπάνες, σε χρηματικές πληρωμές σε ιδρύματα για τις εργασίες που εκτελούσαν οι εταιρείες. Το υπόλοιπο, 3,7 δισ. λεκ, οφείλεται σε μη ορθή διαχείριση εσόδων.

«Αυτές οι πράξεις και οι απραξίες έχουν δύο κακά. Φέρνουν τη διαφθορά και τη στρέβλωση των ελεύθερων και δίκαιων εκλογών», δήλωσε ο Preçi.

Την επιβολή 542 πειθαρχικών μέτρων και 41 άλλων διοικητικών μέτρων σε βάρος των εργαζομένων των φορέων όπου διαπιστώθηκε οικονομική ζημιά έχει ζητήσει ο Ανώτατος Κρατικός Έλεγχος.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου