Την έκδοση του Αλβανού διεθνώς καταζητούμενου δολοφόνου αποφάσισε η ελληνική δικαιοσύνη

Την έκδοση του Αλβανού διεθνώς καταζητούμενου δολοφόνου αποφάσισε η ελληνική δικαιοσύνη

Ο Laert Haxhiu, καταζητούμενος από τις αλβανικές αρχές για φόνο και εμπλοκή σε εγκληματικά γεγονότα θα εκδοθεί στην Αλβανία, καθώς η απόφαση της ελληνική δικαιοσύνης ήταν θετική.

Ο 31χρονος Haxhiu συνελήφθη πριν από λίγο καιρό στην Ελλάδα, αλλά το ποινικό μητρώο έχει επιδεινωθεί μετά την ομολογία του Αρτάν Ταφάνι, ο οποίος αποκάλυψε πολλά εγκληματικά γεγονότα που οργάνωσε και διέταξε ο 31χρονος.

Ο Laert Haxhiu κατηγορήθηκε και κηρύχθηκε διεθνής καταζητούμενος από το GJKKO (Αλβανικό Ειδικό Δικαστήριο) για τη λεγόμενη σφαγή της Lushnja το 2017, όπου σκότωσαν τους Zamir Latifi και Jurgen Hoxha.

Το GJKKO καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη τους Orgest Bilbili και Anterio Kaloshi, που κρίθηκαν ένοχοι για τη δολοφονία των Zamir Latif και Jurgen Hoxha, καθώς και για τον τραυματισμό των Bujar Turku και Marius Xhepexhi, στη Lushnja το 2017. Μάλιστα, μετά τις συγκλονιστικές σφαγές και δολοφονίες πραγματοποιήθηκαν διαδηλώσεις στη Λούσνια υπέρ του Λάερτ Χάτζιου ότι δεν ήταν ύποπτος για κανένα από τα εγκλήματα που αποκαλύφθηκαν τις τελευταίες ημέρες, εκτός από τη δολοφονία του Elton Mermali.

Μεταξύ των προσώπων που στόχευσε ο Laert Haxhiu ήταν και η εισαγγελέας του SPAK Doloreza Musabelliu, η οποία είναι επιφορτισμένη με την υπόθεσή του.

Αυτό μαθεύτηκε μετά από μαρτυρία του Αρτάν Ταφάνι που αποκάλυψε τη δολοφονία που σχεδιαζόταν κατά της εισαγγελέως.

Ο Tafani, μέλος της συμμορίας του Laert Haxhiu, έχει δηλώσει ότι σχεδιάζεται ένα σχέδιο για να «ξεφορτωθεί» η Musabelliu, καθώς και η εισαγγελέας της Lushnja, Merita Selimi, και ο δικηγόρος Adriatik Doga.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου