Το Ειδικό Δικαστήριο Αλβανίας επιβάλλει 100 χρόνια φυλάκιση σε 15 κατηγορούμενους, μέλη πολλών εγκληματικών ομάδων

Το Ειδικό Δικαστήριο Αλβανίας επιβάλλει 100 χρόνια φυλάκιση σε 15 κατηγορούμενους, μέλη πολλών εγκληματικών ομάδων

Το Ειδικό Δικαστήριο έδωσε την ετυμηγορία για τα πρόσωπα που εμπλέκονται στην επιχείρηση που έλαβε χώρα πριν από 2 χρόνια, τον Ιούλιο του 2021, όπου χτυπήθηκαν πολλές εγκληματικές ομάδες.

Συνολικά 15 άτομα καταδικάστηκαν σε 150 χρόνια κάθειρξη, αλλά με συνοπτική δίκη 100 ετών, ενώ ένας εκ των κατηγορουμένων, ο 16ος, κρίθηκε αθώος. Η έρευνα των ιταλικών αρχών για 5 συνεχή χρόνια οδήγησε στη φυλάκιση 38 ατόμων. Τότε είχαν δεσμευτεί περιουσιακά στοιχεία 4 εκατ. ευρώ.

Υπήρχαν 4 συνεργάτες της δικαιοσύνης που ομολόγησαν στις ιταλικές αρχές πώς γινόταν η διακίνηση ναρκωτικών από την Αλβανία στην Ιταλία. Ως επικεφαλής της ομάδας θεωρούσαν τον Ilirjan Duçellari. Μεταξύ των συλληφθέντων ήταν αστυνομικοί και 2 σύντροφοι του Saimir Tahiri (πρώην ΥΠΕΣ Αλβανίας), Agustin Deda και Hekuran Marku.

Στην επίσημη ανακοίνωση του SPAK για την επιχείρηση αυτή, αναφέρεται ότι συνολικά κατασχέθηκαν περίπου 6 (έξι) τόνοι ναρκωτικών ουσιών τύπου μαριχουάνας, κοκαΐνη και χασίς, στερώντας από τις εγκληματικές οργανώσεις εισόδημα ύψους άνω των 55 εκατ. ευρώ μια συνολική ποσότητα περίπου 14 εκατομμυρίων μοναδιαίων δόσεων που προέρχονται από τη λιανική διανομή.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου