Η Σ. Αραβία ζητά από την Αλβανία να αρθεί η πολιορκία της Γάζας

Η Σ. Αραβία ζητά από την Αλβανία να αρθεί η πολιορκία της Γάζας

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υπουργό Εξωτερικών και Ευρώπης της Δημοκρατίας της Αλβανίας, Igli Hasani, είχε ο υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας, πρίγκιπας Faisal bin Farhan bin Abdullah.

Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας, οι δύο πλευρές συζήτησαν τις εξελίξεις στη Γάζα και τα περίχωρά της, καθώς και τις διεθνείς προσπάθειες που καταβάλλονται για την αντιμετώπισή τους, τονίζοντας την απόρριψη της στόχευσης αμάχων σε οποιαδήποτε μορφή και την ανάγκη να σεβαστούν όλα τα μέρη ανθρωπιστικό διεθνές δίκαιο.

Σύμφωνα με ξένα μέσα ενημέρωσης, ο πρίγκιπας Φαϊσάλ προέτρεψε την Αλβανία, λόγω του ρόλου της ως μη μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας, να εργαστεί για να διασφαλίσει ότι το Συμβούλιο εκπληρώνει την ευθύνη του για τη διατήρηση της διεθνούς ειρήνης και ασφάλειας πιέζοντας για άμεση παύση των στρατιωτικών επιχειρήσεων και την άρση της πολιορκίας στη Γάζα.

Ο πρίγκιπας Faisal τόνισε τη σημασία της εφαρμογής των αποφάσεων του Συμβουλίου σχετικά με το Παλαιστινιακό ζήτημα, ιδιαίτερα των Ψηφισμάτων 242 (1967), 338 (1873), 1515 (2003) και 2334 (2016), για την καθιέρωση μιας δίκαιης και διαρκούς λύσης στο Παλαιστινιακό ζήτημα.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου