Αφέθηκε ελεύθερος από το Δικαστήριο της Χάγης ο πρόεδρος της OVL - UÇK

Αφέθηκε ελεύθερος από το Δικαστήριο της Χάγης ο πρόεδρος της OVL - UÇK

O Hysni Gucati αφέθηκε ελεύθερος. Το Ειδικό Δικαστήριο ενέκρινε το αίτημα του προέδρου του OVL-UÇK (Οργάνωση Βετεράνων Πολέμου του Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσσυφοπεδίου), για πρόωρη αποφυλάκιση από τη φυλακή της Χάγης.

Την είδηση επιβεβαίωσε ο ασκών καθήκοντα επικεφαλής του OVL-UÇK, Faton Klinaku. Όπως δήλωσε στα ΜΜΕ του Κοσσυφοπεδίου, ενημερώθηκε για την απόφαση αυτή από τους δικηγόρους υπεράσπισης. Μετά την αθώωση, ο Gucati θα φύγει από την Ολλανδία για να πάει στο Κόσοβο την επόμενη εβδομάδα.

Ο Hysni Gucati πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ποινής του, μαζί με τον Nasim Haradinaj, και οι δικηγόροι υπέβαλαν αιτήματα για πρόωρη αποφυλάκιση και για τους δύο κατάδικους, αλλά μόνο ο Gucati κατάφερε να κερδίσει την ελευθερία.

Τα Ειδικευμένα Επιμελητήρια έκριναν τους Gucati και Haradinaj ένοχους για παρεμπόδιση της απονομής της δικαιοσύνης, καταδικάζοντάς τους σε τεσσεράμισι χρόνια φυλάκιση και πρόστιμο 100 ευρώ. Στην ποινή θα προσμετρηθεί και ο χρόνος κράτησης. Βρίσκονται υπό κράτηση από τον Σεπτέμβριο του 2020.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου