4,8 εκατ. ευρώ θα διατεθούν για τα έξοδα της Συνόδου Κορυφής της Διαδικασίας του Βερολίνου στα Τίρανα

4,8 εκατ. ευρώ θα διατεθούν για τα έξοδα της Συνόδου Κορυφής της Διαδικασίας του Βερολίνου στα Τίρανα

Η αλβανική κυβέρνηση διαθέτει κονδύλι 510 εκατ. λεκ (4,8 εκατ. ευρώ) για τα έξοδα της Συνόδου Κορυφής της Διαδικασίας του Βερολίνου που θα διεξαχθεί στις 16 Οκτωβρίου στα Τίρανα, για πρώτη φορά εκτός των χωρών της Ε.Ε.

Σύμφωνα με την απόφαση που δημοσιεύτηκε στο επίσημο σημειωματάριο, το κονδύλι αυτό πηγαίνει στον εγκεκριμένο προϋπολογισμό για το έτος 2023 στη Διεύθυνση Κυβερνητικών Υπηρεσιών για την κάλυψη των δαπανών διοργάνωσης της Συνόδου Κορυφής στα Τίρανα.

Το ταμείο αυτό καλύπτεται από το αποθεματικό του κρατικού προϋπολογισμού.

«Προς υποστήριξη του άρθρου 100 του Συντάγματος, τα άρθρα 5 και 45 του νόμου αριθ. 84/2022 «Περί προϋπολογισμού 2023», με πρόταση του Υπουργού Οικονομικών και Οικονομίας, Υπουργικό Συμβούλιο, αποφασίζουν:

1. Στη Διεύθυνση Κυβερνητικών Υπηρεσιών, στον εγκεκριμένο προϋπολογισμό για το 2023, προστίθεται κονδύλι 51 000 000 (πενήντα ένα εκατομμύριο) λεκ για την κάλυψη των δαπανών διοργάνωσης της Συνόδου Κορυφής της Διαδικασίας του Βερολίνου στα Τίρανα στις 16 Οκτωβρίου 2023.

2. Το δημοσιονομικό αποτέλεσμα, ύψους 51 000 000 (πενήντα ένα εκατομμύριο) λεκ, βαρύνει το αποθεματικό ταμείο του κρατικού προϋπολογισμού, που εγκρίθηκε για το έτος 2023.

3. Αρμόδια για την εφαρμογή της παρούσας απόφασης είναι το Υπουργείο Οικονομικών και Οικονομίας και η Διεύθυνση Κυβερνητικών Υπηρεσιών. Η απόφαση αυτή τίθεται σε ισχύ άμεσα και δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως» αναφέρεται στην απόφαση.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου