Διοικητής KFOR: «Επιπλέον στρατεύματα από τη Ρουμανία θα φτάσουν σύντομα στο Κοσσυφοπέδιο»

Διοικητής KFOR: «Επιπλέον στρατεύματα από τη Ρουμανία θα φτάσουν σύντομα στο Κοσσυφοπέδιο»

Ο διοικητής της αποστολής του ΝΑΤΟ στο Κοσσυφοπέδιο, KFOR, Angelo Michele Ristuccia, δήλωσε την Παρασκευή ότι επιπλέον στρατεύματα από τη Ρουμανία θα φτάσουν σύντομα στο Κοσσυφοπέδιο, εκτός από τις πρόσφατες ενισχύσεις από τη Μεγάλη Βρετανία.

Έχει προειδοποιήσει για ενισχύσεις από «άλλες συμμαχικές χώρες».

Σε μια αποχαιρετιστήρια συνέντευξη Τύπου στην Πρίστινα, - καθώς ολοκληρώνει την εντολή του - ο Ριστούτσια είπε ότι είναι απαραίτητη η αύξηση του αριθμού των στρατευμάτων στο Κοσσυφοπέδιο, ώστε η KFOR να μπορέσει να εκπληρώσει την εντολή της.

Ο Ριστούτσια αναφέρθηκε στα περιστατικά των τελευταίων μηνών, κυρίως στο βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου, και εκτίμησε ότι όλα δείχνουν ότι η κατάσταση παραμένει ασταθής και μπορεί γρήγορα να γίνει τεταμένη.

Ανέφερε ότι μόνο μια πολιτική λύση θα είναι σε θέση να εγγυηθεί διαρκή ειρήνη στην περιοχή των Βαλκανίων και επανέλαβε την υποστήριξη της KFOR για διάλογο μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Σερβίας με στόχο την εξομάλυνση των σχέσεων.

Η κατάσταση έχει κλιμακωθεί μετά τις επιθέσεις στην αστυνομία του Κοσσυφοπεδίου στην Μπανίσκα του Ζβέτσαν στις 24 Σεπτεμβρίου.

Το Κοσσυφοπέδιο κατηγόρησε τη Σερβία για την επίθεση, αλλά η τελευταία απέρριψε αυτόν τον ισχυρισμό.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου